ÄKS

Keskimaan Ilo auttaa -hyväntekeväisyyslahjoitus auttaa nuoria Äänekoskella ja Suolahdessa

03.10.2022 17:17
Suolahden nuorisotilaan saadaan uusia kalusteita nuorten toiveita kuunnellen.

Osuuskauppa Keskimaa toteutti viidennen kerran Ilo auttaa Keski-Suomea -hyväntekeväisyyslahjoituksen. Lahjoitukset konkretisoituivat tänä vuonna myös Äänekosken ja Suolahden nuorisotyössä. Ilo auttaa -hyväntekeväisyyslahjoitus on 1 € jokaista asiakasomistajaa kohden. Kokonaissumma oli tammikuun asiakasomistajamäärän mukaisesti yhteensä 135 899 euroa.

 

Keskimaan Ilo auttaa -hyväntekeväisyyskampanja keskittyy tänä vuonna keskisuomalaisten nuorten hyvinvointiin neljän eri teeman merkeissä. Ilo auttaa -lahjoituksilla autetaan 13–21-vuotiaita keskisuomalaisia nuoria harrastamaan yhdessä, viihtymään nuorisotiloissa, liikkumaan ja kokemaan uutta kouluissa sekä saamaan apua mielenterveyden haasteisiin. Yhteistyökumppaneina tämän vuoden lahjoituksien toteutuksissa ovat Keski-Suomen tutoropettajaverkosto (koulut), Keski-Suomen Liikunta ry (harrastaminen), Nuorten Suomi ry (nuorisotyö) sekä MIELI ry:n kautta Sekasin-chat.

− Halusimme olla tukemassa nuorten elämää niin kotona, koulussa kuin vapaa-ajallakin. Kysyimme viime syksynä nuorilta ympäri Keski-Suomen mikä tuottaisi iloa, tukisi arjessa ja toteuttaisi arjen unelmia. Nuoret jakoivat monipuolisesti pieniä ja suuria ideoita sekä unelmia elämän eri osa-alueilta. Nuorten ehdotusten pohjalta kampanjaan kiteytyi neljä eri teemaa, joita olemme päässeet keväästä lähtien toteuttamaan monin eri tavoin, iloitsee Osuuskauppa Keskimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Noora Luoma.

Ilo auttaa -lahjoituksella toteutettiin nuorten toiveita nuorisotilalla Suolahdessa ja Äänekosken liikkuvassa nuorisotyössä

− Olemme iloisia, että löysimme kumppaneiksi tahoja, jotka tuntevat nuoret ja pystyvät omalla asiantuntemuksellaan auttamaan meitä kohdistamaan tuen nuorten arkeen. Yhteistyökumppaneidemme, Keski-Suomen tutoropettajaverkoston sekä Nuorten Suomi ry:n, toimesta teimme kouluille ja nuorisotiloille suunnatun kyselyn, jossa pyydettiin kertomaan koulun tai nuorisotilan tarpeista nuorten näkökulmasta. Äänekosken alueella pääsimme tukemaan erityisesti nuorisotyötä, Noora Luoma taustoittaa.

Ilo auttaa -lahjoituksella Suolahden nuorisotilan kalustusta on päästy uusimaan ja viihtyvyyttä tilassa parantamaan nuorten toiveiden mukaisesti. Äänekosken liikkuva nuorisotyö sen sijaan järjestää kyselyn syksyn aikana nuorille toiveista. Nuorille halutaan kehittää jotain mukavaa yhteistä ja aktivoivaa tekemistä. Alkujaan oli tarkoitus hankkia jo kesäksi kuplajalkapallovarusteet kiertävän Kesäkaaran käyttöön, mutta toimitusvaikeuksien vuoksi syksyyn etsitään nyt jotain vaihtoehtoista nuoria ilahduttavaa tekemistä.

Näiden hankintojen lisäksi Äänekoskella on järjestetty Keski-Suomen Liikunta ry:n eli KesLin keskustelu- ja kehittämistilaisuus. KesLin järjestämät ”Lasten ja nuorten liikunta kotikunnassamme” -kuulemistilaisuudet ovat osa Keskimaan Ilo auttaa -tekemistä ja yksi tapa vaikuttaa nuorten harrastusmahdollisuuksien pitkäjänteiseen kehittämiseen kunnissa.

Lue lisää Keskimaan Ilo auttaa -lahjoituksista: https://keskimaa.fi/iloauttaa/ 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy