ÄKS

Koe kansallispukuhiihto Äänekoskella

30.11.2023 12:46
Kuva Katja Lösönen.

Kun hohtavalla helmihangella heilahtaa kansallispuvun villahelma, on kyse kansallispukuhiihdosta. Kalevalaisten Naisten Liiton vuosittainen kansallispukuhiihtokauden avaus hiihdetään Äänekoskella.

 

Kansallispuvussa tai sen osassa hiihtäessä syke tasaantuu, katse nousee nauttimaan talvisesta luonnosta ja mieli tasaantuu kulkemaan pitkin valmista latua. 

Mikä on kansallispukuhiihto? 

Kansallispukuhiihto on Kalevalaisten Naisten Liiton tapahtuma, jonka tarkoitus on haastaa suomalaiset nauttimaan hiihtämisestä, kansallispuvuista ja talvisesta luonnosta. Hiihtoon voi osallistua milloin ja missä päin tahansa niin kauan kuin lunta riittää.

Kansallispukuhiihtokauden virallinen avaustempaus järjestetään vuosittain eri puolella Suomea. Hiihtokausi 2023–2024 avataan Äänekosken Kalevalaisten Naisten toimesta lauantaina 13.1.2024 klo 13 Äänekosken liikuntapuistossa.

Kansallispukuhiihdon arvopohja

Kansallispukuhiihto on Kalevalaisten Naisten Liiton kannanotto perinteiden, vastuullisuuden ja suomalaisen luonnon puolesta. 

  • Sukupolvelta toiselle siirtyvä kansallispuku on monikäyttöinen vaate juhlasta arkeen, jonka avulla voi kertoa omista juuristaan, identiteetistään ja kotiseudustaan. Kansallispuku on kestävä valinta, jota voi korjata ja uudistaa lähes loputtomasti.
  • Kansallispukuhiihto puhuu kestävän luontosuhteen ja Suomen pohjoisen luonnon puolesta. Talveen, luontoon ja lumen tajuun liittyvät perinteemme ovat ainutlaatuisia.
  • Elävä kulttuuriperintö tarkoittaa arjessa eläviä perinteitä ja tapoja. Kansallispukuhiihdossa yhdistyy suomalainen ainutlaatuinen talviurheiluperinne rikkaaseen tekstiiliperinteeseemme.
  • Kansallispukuhiihto on iloa yhdessä olemisesta, tekemisestä ja yhteisöllisyydestä. 

Miten osallistun?

Pukeudu hiihtoreissullasi kansallis- tai kansanpukuun, niiden osiin tai muihin soveltuviin perinnevaatteisiin. Ota hiihdostasi kuvia ja jaa niitä sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnisteita #kalevalaisetnaiset #kansallispukuhiihto #eläväperintö #nationalcostumeskiing #kalevalaladies #EuropeanHeritageDays #kulttuuriympäristöpäivät

Hiihtokauden avaus Äänekoskella ja kansallispukuhiihtojen näkyvyys SM-hiihdoissa

Kansallispukuhiihtokausi avataan tammikuun hyvillä laduilla lauantaina 13.1. klo 13 Äänekosken liikuntapuistossa (Römminkatu 22, 44150 Äänekoski). Kansallispukuhiihto näkyy myös SM-hiihtojen oheistapahtumana 23.3.2024, jolloin koko Keski-Suomen innokkaat hiihtäjät kokoontuvat Äänekoskelle. Kansallispukuhiihdossa tyyli on tärkeintä – nimittäin pukeutumistyyli! 

Vastaa

  1. Timo Enäkoski sanoo:

    Hieno idea !
    Timo Enäkoski

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy