ÄKS

Kohta messuillaan! 

19.05.2022 11:22
Pekka Häyhä pitää näpeissään messujärjestelyitä.

Biotalous-ja juustopäivät ja niiden yhteydessä järjestettävät messut toteutetaan 20.-21. toukokuuta Pankkari Areenan sisätiloissa ja sen välittömässä läheisyydessä olevalla ulkoalueella. 

 

Messuille on ilmoittautunut yli 50 näytteilleasettajaa, ja luvassa on monenlaista nähtävää. Messujen järjestäjä ja ikuinen puuhamies, Pekka Häyhä vinkkaa, että messuilta löytyy kiinnostavia kohteita vaikkapa koko perheelle. 

Järjestyksessään jo neljännet messut ovat löytäneet paikkansa toukokuun lopulta. Koronavuodet löivät loven messujen järjestelyyn. Edellisen kerran messuiltiin kesällä 2019. 

– Tämä on hyvä aika järjestää, sillä voimme tehdä messut yhteistyössä muun muassa POKEn kanssa. Toivottavasti koululuokat tekevät retken messuille, Pekka Häyhä toivoo. 

Häyhä odottaa kaksipäiväisille messuille 5000 kävijää. 

– Rima ei ole liian korkealla odotuksessa, sillä nyt voi jo tuumata, että messut kiinnostavat ja väkeä tulee kauempaakin. 

Järjestelyissä harmitusta aiheutti, ettei meidän oma paikallinen Valio pystytä omaa osastoaan. 

– Valiolla on meneillään kypsytyskellareiden uudistus. Mutta aurajuustoa on tarjolla messuilla ruokien yhteydessä. Lähes lähijuustoa on tarjolla, kun leivonmäkeläinen Jukolan Juusto tuo monipuolisen juustotarjonnan messuille maistettavaksi. Messujen kaukaisin näytteilleasettaja tulee Paraisilta juustoineen. Messuja edeltävän viikon ajan on paikkakunnan lounasravintoloissa juustoa eri muodoissa nautittavissa, Häyhä vinkkaa.

Messuille on kysyntää. Häyhä kertoo, kuinka vuoden vaihtuessa alkoi tulla kyselyitä messujen järjestämisestä. 

– Sitten ei auttanut muuta, kuin sanoa, että on. 

Tapahtuma on jalostunut vuosien saatossa. 

– Ensin oli biotaloutta ja juustoja ja paljon vähemmän muuta. Toisena vuonna laitoin paukkuja suuriin konsertteihin, mutta ne menivät penkin alle, sillä vettä tuli kuin saavista kaataen koko tapahtuman ajan. Ja samalla tuli takkiin ihan kunnolla, Häyhä muistelee. 

Häyhä kiittelee jo tässä vaiheessa näytteilleasettajia. 

– Esimerkiksi POKElla on näyttävät sekä ulko- että sisäosastot, joissa pääsee tutustumaan oman oppilaitoksemme toimintoihin. Huomiota herättää myös Metsä Group, joka tuo messuille kaikki tehtaat: Fibren, Boardin, Tissuen ja Woodin. Metsä Group on paikalla kahden teltan voimin ja tuo paikalle myös moton. Poke tuo paikalle opetusrekan ja -nupin, Häyhä vinkkaa. 

Myös kaupunki, Pro Avera ja Äänekosken Energia ovat mukana. Kulttuuria paikalle tuo Teatteri E4. Kiuruveden iskelmäviikkojen Keski-Suomen laulajien esikarsinta käydään messulavalla.

– Kievarin kesäteatterissa nähdään tänä kesänä Simpauttaja, joten Pankkarilla kuullaan pääosan esittäjän, Pertti Koivulan, laulua. 

Messuilla saadaan katsaus kesämuotiin, kun catwalkille astelee Sirjuksen ja VirpiKatariinan mallit. Mukana on Kesäkaara, sekä nuorten työllisyyteen liittyviä juttuja. Paikalla on myös 4H sekä Leader Viisari.

– He kaikki esittelevät toimintojaan. Myös järvipeleastajat tuo Kuhnamolle kaksi alusta. 

Ei messuja ilman tuhtia tietopakettia. Pankkarin kahviossa kuullaan luento, kuinka puuta käytetään tulipesissä oikeaoppisesti. Se lienee kiinnostaa kaikkia, joilla on asunnossaan tai mökillä puulämmitteinen uuni, takka tai sauna. 

Pekka Häyhä toivottaa tervetulleeksi kaikki messuvieraat ja näytteilleasettajat. 

– Pistetään pöhinä päälle ja nähdään messuilla! 

Biotalous- ja juustopäivät ja yleismessut Pankkarilla 20.-21.5.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy