ÄKS

Konginkankaan kesäpäivillä on tunnelmaa koko viikonlopun

29.06.2019 13:58
Konginkankaan kesäpäivien markkinahumua.
Konginkankaan kesäpäiviä vietetään tänä viikonloppuna Konginkankaan keskustassa.

Tunnelma oli lauantaina käsinkosketeltavan jännittynyt ennen vuoden konginkankaalaisen valintaa. Kyläyhdistyksen aktiivi Timo Pasanen ja puheenjohtaja Markku Paananen pohdiskelivat lavalla, kenet tänä vuonna pitäisi nimittää vuoden konginkankaalaiseksi. Eturivistä kuului heti suosionosoituksia ja valistuneita arvauksia: nimike annettiin tänä vuonna Reetta ja Esko Korjoselle.

Näytteilleasettajia ja myyntikojuja oli tarjolla laidasta laitaan. Nälkäisenä ei tarvinnut kiertää kirpparia tai kuunnella harmonikan säveliä, sillä murkinavalikoima kattoi kaiken perunarieskasta grillimakkaraan ja kalakeitosta muurikkalättyihin.

Sää suosi tapahtumaa tänäkin vuonna, vaikka aurinko ja helle jäivät puuttumaan. Muutamaa taivaalta tipahtanutta vesipisaraa pääsi mukavasti turvaan esimerkiksi Elina Laitisen painokuosityöpajaan tai Reimarin tupaan soppakulhon äärelle.

Väkeä oli liikkeellä tavan mukaan paljon, ja torilla oli useita mukavia kohtaamisia vanhojen ja uudempien tuttujen kesken. Kesäpäivät kerää paitsi nykyisiä, myös entisiä konginkankaalaisia sekä kesäasukkaita tapaamaan toisiaan ja tutustumaan paikallisosaamiseen.

Kesäpäivät avannut terveystieteiden tohtori Satu Helin on löytänyt Konginkankaasta uuden sielunmaiseman. Helin kertoi, miten pitkä mökkipaikan etsintä oli lopulta tuonut hänet puolisoineen Konginkankaan helmoihin.

– Tämä on upea mökkipitäjä. Konginkankaan luntoa pitää suojella ja arvostaa, Helin totesi puheessaan.

Kesäpäivät aloitettiin jo perjantaina Kömin killan operoiman Muistoissa Mikko -tapahtuman tiimoilta. Päivällä tutustuttiin kuvauspaikkoihin ja elokuvaelämään Konginkankaalla, illalla julkistettiin ÄKSän päätoimittaja Marjo Steffanssonin kirja Mikon matkassa. Tilaisuus Konginkankaan kirkossa ja työväentalolla herkisti monet, joilla on muistoja Mikko Niskasesta.

Kinkerit jatkuvat sunnuntaina. Kyläpäivien ohjelman näkee esimerkiksi Konginkankaan kyläyhdistyksen kotisivuilta.

Katso kuvagalleria:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Pönttö ukko sanoo:

    Suuret Kiitokset järjestäjille, oli letkeä meininki ja oli hienoa huomata että on vielä sitä yhteishenkeä millä saadaan ihmeitä aikaan. Toivottavasti muuallakin otetaan yhteishenki käyttöön ja aletaan tekemään ihmeitä. Konginkangas kelpaa esimerkiksi muille kylille.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy