ÄKS

Koronatartuntoja esiintyy runsaasti ympärivuorokautisissa hoivayksiköissä Äänekoskella

11.03.2022 13:47
Uutta Nuvaxovid -rokotetta tarjotaan niille, jotka ovat saaneet vakavia allergiaoireita muista koronarokotteista.

Ylilääkäri Keijo Lukkarinen totesi Äänekosken koronajohtoryhmän kokouksessa 11. maaliskuuta, että tautihuippu alkaa ehkä olla ohi.

 

– Tartuntoja on silti paljon ja enemmän myös ympärivuorokautisissa hoivayksiköissä. Nyt Kuhnamon ja Sumiaskodin yksiköissä on havaittu koronaviruksen aiheuttamaa oireilua. Niissä vierailukielto ja potilassulku on voimassa 16.3.2022 asti. Yleensä taudinkuva on lieväoireinen, kun asukkailla on suojanaan kolme rokotetta, Lukkarinen kertoo.

Terveyskeskussairaalan vierailukielto on päättynyt ja noroviruksen aiheuttama oireilu on loppunut. Koronatartuntoja on kuitenkin sielläkin edelleen ja 4-6 koronapotilasta on infektiopaikoilla hoidossa. Arjen tuen Kuntolassa on saatu norovirus- ja koronatilanne kuriin ja siellä vierailukielto on päättynyt.

Lukkarisen mukaan henkilöstö sairastaa myös koronaa ja vaikeuttaa palvelujen tuottamista terveydenhuollossa ja myös kaikilla muilla kaupungin toimialoilla.

Koronarajoitukset ovat päättyneet, mutta koronaturvalliset käytänteitä tulee edelleen noudattaa. Maskisuositus jatkuu kaikissa kaupungin tiloissa edelleen. Myös yläkoulujen maskisuositus on voimassa maaliskuun loppuun asti. THL päivittää omat suosituksensa ensi viikolla ja sen jälkeen Äänekosken kaupungin maskisuosituksiin saattaa tulla jotain liennytyksiä.

Uutta Nuvaxovid -rokotetta tarjotaan niille, jotka ovat saaneet vakavia allergiaoireita muista koronarokotteista. 12-17-vuotiaille annetaan jo kolmansia rokotteita. Vakavasti immuunipuutteisille tarjotaan neljäs rokoteannos, terveyspalvelut soittavat näille asiakkaalle suoraan. Aikoja on hyvin tarjolla ja rokotuksia jatketaan koko kevään ajan.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy