ÄKS

Kouluruualle tunnustusta – Äänekoskella lapset syövät ”diplomiruokaa”

17.05.2024 17:37

Äänekosken kaikille seitsemälle peruskoululle on myönnetty Kouluruokadiplomit. Äänekoskella on hyvää yhteistyötä ruokapalveluiden, koulujen ja päiväkotien välillä.

 

Yhteistyötä halutaan kehittää edelleen ja on tärkeää, että kaikki aikuiset lasten ja nuorten ympärillä osallistuvat ruokakulttuurin kehittämiseen ja arvostamiseen. Äänekoskella on erittäin laadukas kouluruoka ja diplomi on myös kunnianosoitus pitkäjänteiselle ja arvokkaalle työlle. Ensi viikolla diplomeita juhlitaan jokaisessa peruskoulussa herkkujälkkärillä!

Äänekosken päiväkodit ja koulut tarjoavat hyvän kasvuympäristön lapselle. Pieni kasvaa suureksi Äänekoskella! Kouluruokadiplomi on kouluille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Diplomi on osoitus siitä, että koulussa huolehditaan kouluruokailulle asetettujen ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteiden toteutumisesta. Diplomi kertoo myös hyvästä yhteistyöstä. Diplomin myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry.

– Koulu voi saada diplomin, jos se täyttää diplomin myöntämiseen vaadittavat kriteerit. Meillä Äänekoskella kaikki koulut täyttävät kriteerit ja meillä lapset syövät hyvää kouluruokaa. Äänekoskella on panostettu erityisesti kotimaisuuteen ja turvallisesti tuotettuun ruokaan. Elintarvikkeista valitaan aina mahdollisimman pitkälle kotimaista. Toki kehitettäviäkin asioita on, joita viemme eteenpäin, ruokapalvelupäällikkö Raija Sällinen kertoo.

– Myös ammattitaitoinen henkilöstömme on todella sitoutunut yhteisiin arvoihimme. Koulut ovat sitoutuneet hyvään yhteistyöhön ruokapalveluiden kanssa ja ovat sitoutuneet samoihin arvoihin kasvatuksellisesta näkökulmasta.

Diplomin tavoitteena on kohottaa kouluruokailun arvostusta ja nostaa se näkyväksi osaksi koko koulun yhteistä toimintaa. Ruokapalvelupäällikkö Raija Sällinen ja tuotannon ohjaushenkilö Eija Tornikoski hakivat diplomit Äänekosken kouluille.

–  Vastaanotto kouluilla oli todella positiivinen ja tunnustus rakentaa osaltaan koulujen ja ruokapalveluiden yhteistyötä edelleen, Sällinen sanoo.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy