ÄKS

KSSHP: Koulut voivat järjestää valmistujaisjuhlia ilman osallistujarajaa terveysturvallisuusohjeita noudattaen

31.05.2021 16:31
Tätä uutista on jo odotettu. Pöytä koreaksi!

KSSHP:n tartuntatautien torjunnan johtoryhmässä (ns. Koronanyrkki) todettiin tänään, että perustasolla edelleenkin pysyvällä KSSHP:n alueella ei ole enää kokoontumisrajoitukset voimassa. 

 

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että KSSHP:n alueella koulut voivat järjestää mm. valmistujaisjuhlia oman harkintansa mukaan. Järjestäjällä tulee kuitenkin olla selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden, joihin kuuluvat mm. mahdollisuus käsien puhdistamiseen, mahdollisuus riittävien etäisyyksien ylläpitoon ja tilojen puhdistaminen.

Kokouksessa tuotiin esille myös, että kunnilla on velvollisuus ja myös valtuudet valvoa tapahtumien terveysturvallisuutta perustasonkin alueella tartuntatautilain väliaikaisten 58 c ja 59 a pykälien mukaisesti. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tulee antamaan mm. KSSHP:n alueen kunnille ohjauskirjeen tästä asiasta tämän viikon alkupuolella.

Kokouksessa todettiin myös, että kaikkia yleisiin juhlatilaisuuksiin osallistuvia suositellaan maskien käyttöön. Maskienkäyttö nähdään tarpeellisena mm. siksi, että rokotekattavuus ei ole vielä tarpeeksi korkea ja tartuntoja ilmenee nyt eniten 20-40 -vuotiaiden ryhmissä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy