ÄKS

Kulttuuriyhdistysten toiminta-avustuksesta Venäjä -seuralle

05.06.2024 11:00

On hämmentävää ja surullista luettavaa, että Suomi-Venäjä seuran Äänekosken osasto ry:lle myönnettiin kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksellä 28.5.2024 toiminta-avustusta 200 €. Onneksi ei sentään 300 €, mitä oli rohjettu hakea. Kiitos kaikille teille valtuutetuille, jotka äänestitte tätä päätöstä vastaan. Tunnen myötähäpeää teidän puolestanne, jotka olitte päätöksen puolella.

Venäjä on käynyt jo reilu kaksi vuotta brutaalia hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan. Viattomia ihmisiä tapetaan. Meillä on itäraja suljettu. Diplomaattisia suhteita Venäjän kanssa ei tällä hetkellä ole. Ja joudumme olosuhteiden pakosta varustautumaan arvaamattoman ja häikäilemättömän naapurimme varalle. 

Äänekosken kaupunki kuitenkin tukee meidän yhteisillä verovaroillamme paikallista Venäjä -seuraa, vaikka valtakunnan tasollakin on linjattu, ettei tukia tässä maailmantilanteessa näihin tarkoituksiin anneta. Tilanne on sitten eri, kun sota joskus päättyy ja toivottavasti päättyy Ukrainan voittoon. Seuran toiminnasta voidaan kertoa 10 hyvää ja 9 kaunista. Nyt ei vaan ole mielestäni oikea aika. Taannoisesta johtokunnan jäsenen pitkästä lehtijutusta Sisä-Suomen lehdessä kävi kaikille selväksi Venäjän ja Putinin ihannointi. 

Itse en halua antaa yhtään euroa tälle seuralle. Nyt ei ole mielestäni oikea aika hakea julkisia avustuksia vaan toimia ihan omillaan vallitseva tilanne huomioon ottaen ja niillä taloudellisilla resursseilla, mitkä seuralla ovat olemassa. Summa ei ole kovin suuri, mutta tämä on periaatteellinen asia. Tälläkin rahalla olisi voinut jotain kautta tukea vaikka ukrainalaisia lapsia ja helpottaa heidän sotatraumojaan. 

Mitä luulette kaupunkiimme sotaa pakoon tulleiden ukrainalaisten ajattelevan tästä päätöksestä? Ja meidän toisen polven karjalaisten, jotka vajaan kahden viikon päästä vietämme kaksipäiväisiä valtakunnallisia kesäjuhlia Mikkelissä. Saman kohtalon kokeneina, paikalliset karjalaiset eivät ymmärrä tätä päätöstä ja asia puhuttaa paljon laajemmaltikin. 

Tarja Tarvainen

Vastaa

  1. sjuh sanoo:

    Napakymppi. Kas kun eivät päättäjät jo kutsu Putinia porukoineen juhlalliselle vierailulle. Siinä määrin sakeaa on jo meno.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy