ÄKS

Kurkista Joulupuotiin ja Hiskin mökkiin

20.11.2020 06:00
Päivi Peltola, Leena Liimatainen ja Eija Puttonen laittavat jouluvaihteen päälle. 

Kun katsoo ulos, ei tahdo muistaa, että joulu tulla jollottaa. Hiskin mökkiin rakentuvasta Joulupuodista löytyy kadoksissa oleva joulutunnelma. 

 

Jouluinen inspiraatio ei tule edes ison marketin suklaaosastolla, joka on pullollaan kauniita ja kiiltäviä konvehtirasioita ja värikkäitä marmeladipakkauksia. Joulufiilikseen tarvitaan nyt jotain ihan muuta. Hiskin mökille rakentuva Joulupuoti tuo joulumieltä ja odotuksen hehkua – takuuvarmasti. 

Takuu on helppo antaa, kun tietää, ketkä ovat Joulupuodin takana. Pikkusiskon Eija Puttonen ja Vanha Postineidin Leena Liimatainen ovat meille tutut joulumielen tuojat. Leena alkoi pohtia jouluisia puotipäiviä siinä silmänräpäyksessä, kun huomasi Hiskin mökin siirtyvän Willen kupeelle. 

– Soitin heti Eijalle, että eiköhän lyödä hynttyyt yhteen ja tuodaan joulun tunnelma kaupunkiin, Leena kertoo. 

Eijaa ei tarvinnut yllyttää. Hän oli valmis heti, ja niin alkoi ideointi. 

– Olemme päässeet jo kurkkaamaan korjattuun Hiskin mökkiin, ja jo mökki itsessään tuo mieleen joulun tunnelmaa, Eija sanoo. 

Jouluvisionäärit odottavat Joulupuodin sisustamista melkein enemmän kuin itse joulua. Oma joulu rakentuu pikkuhiljaa, koristeita ja leipomuksia viritellen ja tehden. Onneksi kynttilät tuovat tunnelmaa kaamoksen keskelle. 

– Olen henkeen ja vereen jouluihminen, Leena nauraa. 

Joulu on odottamisen aikaa, ja odottamiseen kuuluu pikku hiljaa sonnustautuminen jouluiseen kuorrutukseen. 

– Joulupuodissa pääsee kurkkaamaan joulua jo marraskuun lopulla, naiset vinkkaavat. 

Wille Olohuone ja Keittiö alkaa myös näyttää ja tuoksua jouluiselta. Päivi Peltola kuuntelee Leenan ja Eijan tarinoita niin sanotusti silmät tähtenä. 

– On todella ihailtavaa, että nämä kaksi tuovat ihmisille elämyksiä. Eijan ja Leenan kanssa on ihana tehdä yhteistyötä, heillä kun on niin viehättävä filosofia, Päivi huokaa. 

Wille on valjastettu osaksi Joulupuotia. Jokainen Joulupuodin asiakas saa käydä nauttimassa Willen tunnelmassa kupposellisen kuumaa glögiä, teetä tai kahvia. 

– Tarjoilemme myös ruoka-annoksia, sekä tuttuja vohveleita ja muita herkkuja, Jos hyvin sattuu, saamme paikalle myös elävää musiikkia., Päivi vinkkaa 

Joulupuodista löytyy monenlaista tavaraa kodin kaunistukseksi tai lahjapaperiin käärittäväksi. Eija on lupautunut paketoimaan ostetut lahjat. 

– En koskaan väsy lahjapakettien tekoon, Eija kertoo., Eija kertoo. 

Joulukalenterit, sellaiset, joita ei tavan marketista saa, kotimainen käsityö sekä laadukkaat ja ekologiset tuotteet – näitä on joulupuoti pullollansa. Tiina Aution hapanjuurileipä sekä leivonnaiset ovat myös tuotteet, jotka ovat kovasti toivotut. 

– Panostamme esillepanoon, ja jokainen voi napata mukaansa ideoita kotona toteutettavaksi, Leena sanoo ja kertoo sisustaneensa jo silmillään koko Hiskin mökin. 

Vaikka Leena ja Eija ovat samalla asialla, on naisten maku erilainen. Luvassa on siis tavaraa moneen makuun ja tietysti Postineidin ja Pikkusiskon tutuksi tuomia tuotteita. Puotipäivien aikaan Tiina Autio on myös myymässä tekemäänsä hapanjuurileipää ja leivonnaisia.

– Joulupuoti on avoinna ensi viikonloppuna sekä joulukuussa viikonlopun verran. Kannattaa tulla uudestaan, Eija sanoo. 

Vaikka tätä juttua kirjoittaessa lunta ei olekaan, vaikka lämpömittari on reilusti plussan puolella, orvokki kukkii ja nurmikko viheriöi, on helppo uskoa, että Hiskin mökki on joulun ja talven satumaa. 

– Parasta olisi, jos Joulupuotiin piipahtanut lähtee pois hyvillä mielin. 

Toivotaan niin, sillä hyvä mieli on sellainen juttu, että se tuppaa tarttumaan toisiinkin! 

Leenan ja Eijan Joulupuoti Hiskin mökillä, Äänekoskentie 311B, Wille Olohuone ja Keittiö 

21.-22.11. klo 12-18

12.-13.12. klo 12-18

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy