ÄKS

La Kalalla mahtipontinen barokkikonsertti

17.03.2013 19:10 (muokattu 17.03.2013 19:50)
DSC01577DSC01534
DSC01545
La Kala-Oopperan järjestämä marianpäivän barokkikonsertti nautti Sumiaisten seurakuntatalon ikkunoista tulvivasta valosta. Marie Finne-Brayn painajainen salin poikki pyörivästä preeriapallosta ei käynyt toteen, vaan sali tuli täyteen klassisen musiikin kuuntelijoista.

 

Ennen esityksen alkamista yli nelikymmenhenkisen työryhmän täytyi tehdä paljon työtä. Herkkä cembalokin oli saatu ehjänä perille kuoppaista Sumiaistentietä vaahtomuovipatjan ja pienten sydämentykytysten kera. Pienistä logistisista ongelmista huolimatta kaikki oli valmista ajallaan. Marie Finne-Bray myi vielä liput vetoisassa aulassa, heitti villatakin hartioiltaan ja hyppäsi suoraan lavalle Vivaldin, Bachin ja Mozartin tulkintaan.

DSC01629

Solisteina toimi Marie Finne-Brayn lisäksi Piers Bray, Eeva Kähärä, Kimmo Tuuri ja Noora Määttä. Pianosäestyksestä vastasi hurmaavan taitavasti La Kalan vakisäestäjä Sonja Hendunen. Erityisen tehokkaasti barokin aikaan vievää cembaloa soitti JAMK:n ja JAO:n lehtori Maritta Heliö. Kamariorkesterin ja kuoron muodosti ammattimuusikoiden, opiskelijoiden ja harrastajien joukko. Tällainen pieni aikamatka vanhaan Italiaan tai hengähdyshetki dramaattisen, mutta rauhoittavan musiikin avulla on luksusta alueellamme. Laulajien klassisen äänentuottamisen taito on maallikolle taikaa, joka ei onnistu lähellekään omassa suihkussa.

– Tämä ei ole virallinen tilaisuus, vaan ennemminkin musiikin rakastajien yhteinen hetki, Finne-Bray heitti pienen puheensa aikana. Kynnys La Kalan esityksiin on matalalla ja seuraavasta produktiosta puhuessaan Finne-Bray kertookin, että kyse on edelleen klassisen musiikin esittämisestä, mutta totaalisen toisella tavalla. Siinä hakataan halkoja, tavarat lentävät ja touhutaan kaikenlaista samalla kun lauletaan.

Esityksen jälkeen esiintyjät jäivät keskustelemaan katsojien kanssa. Heidän kysymyksiinsä vastattiin ja annettiin jopa oopperavinkkejä ensi kesän oopperatärpeistä. Moni jäi nauttimaan kahveista ja kakuista sekä sulattelemaan kokemaansa ihan hiljaa kevätauringon täyttämään saliin.

Vastaa

  1. Velipeku sanoo:

    Kaunis kiitos kauniista tapahtumasta, missä soi kaunis musiikki.
    Hoikat, kauniit naiset ja Kimmo Tuuri solisteina sekä erinomainen pianisti säestäjänä ja loistava barokkiorkesteri. Kaunis talvimaisema ikkunasta katsottuna avitti hienoa tunnelmaa ja musiikkinautintoa.
    Toivonkin joka keväistä perinnettä tapahtumasta.

  2. Mauno Vesterinen sanoo:

    Olisi ollut ihan hyvä jos seurakuntakin olisi jollakin tavalla ollut mukana tapahtumassa. Jokatapauksessa konsertti oli loistava ja Marianpäivään sopiva .KIITOS tulemme mielihyvin kuuntelemaan toistekin.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy