ÄKS

Lounasravintola Maku avasi ovensa

14.08.2023 10:32
Taina Girsen ja Tommi Lindholm kertovat, että Ravintola Maku kaupungintalon alakerrassa tarjoaa rauhallisen ympäristön maukkaalle ja laadukkaalle lounaalle. Maisemaravintolan ovet ovat auki kaikille asiakkaille.

Lounasravintola Maku tarjoaa laadukasta ruokaa ja makuja maailmalta.

 

Lounasravintola Maku toimii kaupungintalon kahvila-ravintolan tiloissa. Elokuun puolivälissä ikkunoista avautuu kesäinen maisema rantapuistoon ja Äänejärvelle. Näkymä elää vuodenaikojen mukaan.

Yrittäjä Taina Girsen toteaa, että rauhallisessa ympäristössä on hyvä katkaista kiireinen työpäivä ja nauttia laadukkaasta ja maukkaasta ruuasta.

– Lounaslista on pääosin perinteinen, mutta tarjoaa mahdollisuuden tutustua myös uusiin makuihin. Tarjolla on oman keittiön taattua laatua, Girsen lupaa ja toteaa, että kahveillakin kannattaa poiketa ja tutustua samalla yrityksen oman leipomon tuotteisiin.

– Pikkusuolainen tai makea aamupala ja iltapäivän kahvitauko luonnistuvat mainiosti, sillä ovet ovat auki aamun puoli yhdeksästä iltapäivän kello puoli kolmeen asti.

Girsen kertoo, että asiakaspalautteita ja toiveita kuunnellaan mielellään. Vinkkien avulla toimintaa on hyvä kehittää.

Iltaisin ja viikonloppuina Maku toimii tilausravintolana juhlia ja kokouksia varten. Pitopalveluunkin on Girsenin mukaan mahdollisuuksia ja sen osuus selviää toiminnan vakiintuessa.  

–Tilaisuuksien ja caterinpalvelujen ruokalista ja tarjoilu toteutetaan tilaajan toiveiden mukaisesti. Keittiöhenkilöstön ammattitaito riittää vaativiinkin ruokalajeihin ja erikoisuuksiin, Girsen kertoo.

Keittiömestari Tommi Lindholm on työskennellyt ja perehtynyt makujen maailmaan muun muassa Yhdysvalloissa, Karibialla ja Saksassa. Piristävänä lisätaitona on meloniveistosten tekeminen.

– Monesti yritykset ovat pyytäneet tilaisuuksiinsa pöydän koristeeksi vesimelonista tehdyn logonsa, joka koristaa tarjoilupöytää, ruokamestari kertoo myhäillen.

Äänekoskella on siis luvassa näkösälle uutta makukulmaa. Girsen ja Lindholm korostavat, että ravintola Maku on avoinna kaikille asiakkaille.

– Toimimme aivan kaupungin keskustassa, mutta poissa katuvilinästä ja huonosti näkyvillä. Helposti luullaan, että tilat on tarkoitettu vain kaupungintalon väelle, Girsen harmittelee.

Hän luottaa, että paikka löydetään ja maine kasvaa, kun sana leviää hyvän ruuan ystävien kautta. Sisään pääsee sekä kaupungintalon aulan kautta että suoraan puiston puoleiselta alaovelta.

– On jo nyt kova into kehittää palveluja. Suojaisa terassikin upeine maisemineen on tuossa edessä tarjolla ja olisi mukavaa saada sillekin käyttöä, Girsen pohdiskelee.

Onnea uudelle yritykselle! 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy