ÄKS

Mämmen Stunt Riding taitajat yllättivät

27.06.2022 10:39
Äänekosken Mämmellä asuva Aleksi Manninen nappasi heti ensimmäisissä Stunt Riding kisoissaan epävirallisen suomenmestaruuden. Harjoittelukaveri ja naapuri Atte Niskanen oli viides.

Aleksi Manniselle mestaruus ja Atte Niskaselle viides sija moottoripyörien Stunt Fest -tapahtumassa

 

– Olihan se mahtava tunne, kun pärjättiin heti ensimmäisissä kisoissa näin hyvin, hehkuttaa Äänekosken Mämmellä asuva Aleksi Manninen, joka nappasi viime viikolla ykkössijan Porissa järjestetyssä taitoajotapahtumassa, johon osallistuivat maan kovimmat Stunt Riding-kuljettajat.

Naapuri ja harjoittelukaveri Atte Niskanen oli kisassa viides huipputaitavassa porukassa.

– Kyllähän sakki ensin hieman ihmetteli, että mistähän landelta ne nuokin ensikertalaiset on, mutta äkkiä huomasivat että ei me ollakaan mitään joo joo -miehiä, Atte Niskanen myhäilee ja kertoo, että Aleksi teki moottoripyörällä hypyn, johon kukaan muu kilpailija ei pystynyt.

Näyttävässä lajissa ei vauhti ratkaise, vaan ajotaito, joka on suoranaista akrobatiaa. Manninen luonnehtii Stunt Ridingia permantovoimisteluksi, jossa välineenä on moottoripyörä. Sillä keulitaan ja jarrutellaan yhden pyörän varassa, tehdään piruetteja, ajetaan selkä edellä, tehdään pomppuja ja hyppyjä sekä ajetaan seisaallaan. Suorituspaikaksi riittää läntti asfalttia.

Parikymppinen Manninen ja pari vuotta nuorempi Niskanen korostavat, että liikenteeseen temput eivät kuulu.

– Turvallisuus korostuu niin lajissa kuin maantiellä ajaessa. Varusteet, asenne ja pyörä on oltava kunnossa. Maantiellä ei saa urheilla. Ei ikinä, he painottavat.

Naapurusten temppuilu alkoi polkupyörillä ja sitten mopoilla. Nyt on alla 450 kuutioiset KTM-krossipyörät, joita on itse rakenneltu lajiin sopiviksi ja esimerkiksi renkaat ovat sileät. Treenipaikaksi on saatu syrjäinen asfalttipiha, jolla voidaan harjoitella rauhassa ja ketään häiritsemättä.

Mainetta kaksikko on saanut jo ennen kisoja netissä alan harrastajien ja seuraajien keskuudessa. Wild Riders Teamin suorituksia voi ihalla mun muassa  YouTubessa ja TikTokissa, jossa seuraajia on jo lähes 12 000.

– Yhteistyökumppaneita olisi hyvä saada, sillä renkaitakin kuluu tässä touhussa aika lailla. No jonkin verran tukea on saatukin muun muassa Mämmen SEOn autokorjaamolta, nuoret miehet kiittelevät. 

Heidän mielestään näyttävää lajia olisi hyvä tuoda esille myös kaikelle kansalle.

– Olisi mukava esiintyä vaikkapa kaikenlaisissa tapahtumissa. Tilaa ei tarvita paljon, ihan kadunpätkä tai piha riittää, Niskanen toteaa.

– Toiveena on, että kulut sentään maksettaisiin, eli halvalla olisi luvassa näyttävää menoa. Ollaan harjoiteltu semmoinenkin esitys jossa ajetaan yhdessä, Manninen kertoo.

 

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy