ÄKS

Metsä Board avaa Äänekoskelle huipputason osaamiskeskuksen nopeuttaakseen kartonki- ja pakkausinnovaatioita

08.09.2020 12:31 (muokattu 08.09.2020 12:32)
Noin 1 500 neliömetriä kattava osaamiskeskus sisältää tutkimus- ja kehitystilat, pakkaussuunnittelustudion, asiakaspalautekeskuksen ja huippumodernin laboratorion, joka tarjoaa yli 100 erilaista mittaus- ja analyysimenetelmää.

Kasvava kulutus ja vastuullisten pakkausratkaisujen kysyntä vauhdittavat tarvetta uusille innovaatioille. Kehittääkseen pakkausratkaisuja tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board on avannut uuden osaamiskeskuksen, joka sijaitsee Äänekosken ainutlaatuisessa biotalouden ekosysteemissä.  

 

Osaamiskeskuksen tavoitteena on vauhdittaa materiaali- ja pakkausinnovaatioita hyödyntäen huipputeknologiaa tutkimus- ja kehitystyössä, pakkaussuunnittelussa ja pakkausten toiminnallisuuden kehittämisessä sekä tarjota yhteistyöalusta asiakkaille ja teknologiakumppaneille maailmanlaajuisesti. 

 – Pakkausten määrän kasvaessa tarvitaan uusia, vastuullisia ratkaisuja, joilla voidaan korvata fossiilipohjaisia materiaaleja ja helpottaa pakkausten kierrätettävyyttä. Uusi osaamiskeskuksemme auttaa kehittämään kartonki- ja pakkausratkaisuita, jotka ottavat huomioon koko arvoketjun eikä vain osia siitä. Nyt saatavilla olevan tietotaidon, osaamisen ja työkalujen avulla voimme optimoida suorituskyvyn koko pakkauksen elinkaaren ajan, sanoo Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio. 

Noin 1 500 neliömetriä kattava osaamiskeskus sisältää tutkimus- ja kehitystilat, pakkaussuunnittelustudion, asiakaspalautekeskuksen ja huippumodernin laboratorion, joka tarjoaa yli 100 erilaista mittaus- ja analyysimenetelmää. Keskuksen palveluihin lukeutuvat myös virtuaalinen myymäläympäristö ja tietokonepohjainen (CAE) simulaatiotyökalu, jolla voidaan analysoida ja mallintaa pakkauksen suorituskykyä. 

Metsä Boardin osaamiskeskus yhdistää Metsä Boardin omien asiantuntijoiden syvällisen osaamisen kuitupohjaisten pakkausratkaisujen osalta sekä kumppanien – kuten materiaali- ja teknologiatoimittajien, startup-yritysten sekä yliopistojen ja tutkimusyritysten – osaamisen. Osana yhteistyökonseptia osaamiskeskus tarjoaa myös virtuaalisia työpajoja, jotka mahdollistavat yhteisprojektit ja -kehittämisen silloin, kun fyysiset tapaamiset eivät ole mahdollisia.  

– Uusiutuvaa ja kierrätettävää ensikuitukartonkia voidaan hyödyntää pakkauksissa monin tavoin. Kuitupohjaisilla pakkauksilla on paljon annettavaa, ja yhdessä kumppaneidemme ja uuden osaamiskeskuksen kanssa voimme tutkia näitä mahdollisuuksia entistä kokonaisvaltaisemmin. Olen innostunut niistä mahdollisuuksista, joita tämä tarjoaa meille nyt ja tulevaisuudessa, lisää Joukio. 

Maailmankin mittakaavassa ainutlaatuiseen Äänekosken biotalousekosysteemiin kuuluu muun muassa uuden sukupolven biotuotetehdas, kartonkitehdas, vaneritehdas, Pro Nemus -vierailukeskus ja tekstiilikuitujen valmistusta testaavasta koelaitos. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy