ÄKS

Metsä Board minimoi pakkausten ympäristövaikutukset Dassaultinsimulointialustan avulla

24.11.2021 12:41
Board Magazine 20210930 Excellence Centre, Äänekoski. Anna-Leena Erkkilä ja Pekka Suokas. Kuvaaja Hanna-Kaisa Hämäläinen

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board on ottanut käyttöönDassault Systèmesin 3DEXPERIENCE simulointialustanpakkausratkaisujen kehittämisessä ja testaamisessa Äänekoskella sijaitsevassa osaamiskeskuksessaan.

 

Simuloinnin avulla Metsä Board voi merkittävästi nopeuttaa pakkauskehitystä ja pienentää pakkausten hiilijalanjälkeä.

Simulointi mahdollistaa jopa 85 prosenttia nopeamman pakkauskehityksen verrattuna perinteiseen tapaan, jossa tehdään useita testejä pakkausten fyysisillä prototyypeillä. Lisäksi simulointiteknologia auttaahallitsemaan koko tuotteen elinkaaren kehitystä materiaalivalinnoista kuljetukseen. Uuden teknologian avulla Metsä Board voi suositella asiakkailleen optimaalisia pakkausmateriaaleja sekä pakkausrakenteita.

– Halusimme nopeuttaa innovaatiovauhtiamme auttaaksemme asiakkaitamme niin pakkausten valmistajia kuin brändinomistajia optimaalisilla pakkausratkaisuilla ja pienentämään heidänhiilijalanjälkeään. Esimerkiksi pakkauksen puristuslujuus– ja pudotustestit voidaan nyt tehdä muutamassa tunnissa verrattuna useisiin päiviin tai jopa viikkoihin perinteisillä fyysisillä testausmenetelmillä, sanoo Metsä Boardin kehitysjohtaja Markku Leskelä.

Dassault Systèmesin huipputekninen ratkaisu sekä ilmailu- ja autoteollisuuden asiantuntemus ovat mahdollistaneet tämän uuden teknologian käyttöönoton kuitupohjaisten pakkausten valmistuksessa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy