ÄKS

Metsä Board mukana elvyttämässä Mämmenkosken kalakantoja

12.05.2020 10:24
Mämmenkoskella on työmaa jo edennyt.
Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board, WWF Suomi ja Pohjois-Savon ELY-keskus ovat käynnistäneet Äänekoskella sijaitsevan Mämmenkosken kalataloudellisen kunnostuksen.

Hankkeen tarkoituksena on mahdollistaa kalojen nousu Kuhnamosta Ala-Keiteleeseen sekä mahdollistaa järvitaimenen luontainen poikastuotanto koskessa. Hanke toteutetaan yhdessä Mämmen osakaskunnan kanssa.

Mämmenkosken kunnostuksessa avataan kaksi taimenien nousun esteenä olevaa patoa, joista toiseen rakennetaan virtaaman hallinnan ja kalan nousun mahdollistava juoksutusrakenne. Lisäksi kunnostetaan ja muotoillaan koskiuoman pohja kiveyksellä luonnonmukaiseksi kalatieksi sekä rakennetaan uomaan taimenelle kutualueita ja poikasten elinalueita. Rakennustyöt on aloitettu toukokuun alussa ja ne kestävät noin kuukauden.

Aloite hankkeeseen tuli vuonna 2014 Mämmen osakaskunnalta. Metsä Board on ollut alusta lähtien mukana selvittämässä ja suunnittelemassa kunnostuksen toteutusta.

– Metsä Board on mielellään mukana hankkeessa, jossa parannetaan pysyvästi kalojen elinolosuhteita Kuhnamon ja Keiteleen alueella. Toivomme taimenen palaavan Mämmenkoskeen mahdollisimman pian, toteaa ympäristöjohtaja Timo Kanerva Metsä Groupista.   

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy