ÄKS

Metsä Fibre ja Gasum sopivat yhteistyöstä koskien Äänekosken biokaasulaitosta

02.12.2021 15:06
Kuva: Gasum

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ja Gasum ovat sopineet yhteistyöstä Metsä Fibren Äänekosken biotuotetehtaan osana toimivan biokaasulaitoksen biokaasun jalostuksessa.

 

Metsä Fibre vastaa laitoksen kokonaistoiminnasta ja Gasumin roolina on biokaasun jalostuksen päivittäinen etäoperointi ja kunnossapito. Gasum ostaa laitoksella valmistuvan biokaasun, joka hyödynnetään liikenteen polttoaineena.

– Biokaasulaitoksen tehtävänä on jatkojalostaa sellun tuotantoprosessissa syntyviä lietteitä korkeamman lisäarvon tuotteiksi. Yhteistyössä Gasumin kanssa voimme jatkossa jalostaa laitoksella tuotetun biokaasun liikenteen polttoaineeksi. Turvallisuus ja kestävä kehitys ovat molemmille yhtiöille keskeisiä arvoja, minkä vuoksi olen erittäin iloinen yhteistyöstä Gasumin kanssa, kommentoi liiketoiminnan kehitysjohtaja Kaija Pehu-Lehtonen Metsä Fibreltä.

Yhteistyöhön ei liity muutoksia laitoksen omistussuhteissa, joten biokaasulaitos pysyy edelleen Metsä Fibren omistuksessa.

– On hienoa tehdä yhteistyötä Metsä Fibren kanssa biokaasun tuotantoon liittyen. Uusiutuvan biokaasun kysyntä kasvaa jatkuvasti, ja se on esimerkiksi raskaalle liikenteelle tällä hetkellä ehdottomasti paras keino vähentää päästöjä. Biokaasun merkitys liikenteen päästöjen vähentäjänä tunnistetaan hyvin. Haluamme kasvattaa biokaasun tarjontaa ja yhteistyön myötä pystymme vahvistamaan biokaasun saatavuutta kaasuntankkausasemaverkostossamme, kertoo Gasumin biokaasun tuotannosta vastaava johtaja Ari Suomilammi.

Äänekosken biokaasulaitos valmistaa biokaasua ja biopellettejä Metsä Fibren Äänekosken biotuotetehtaan puupohjaisista lietteistä. Biopellettejä hyödynnetään voimalaitoksilla energiatuotannossa.

Vastaa

  1. Ostaisin kaasuauton, jos.. sanoo:

    No miten olisi tankkausasema Äänekoskelle??

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy