ÄKS

Metsä Group palkkaa 16-17 -vuotiaita kesätöihin Äänekoskella ja Suolahdessa

19.03.2024 07:48

Metsä Group palkkaa kesä- ja heinäkuussa 16-17 -vuotiaita nuoria kahden viikon mittaiselle Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluun tuotantolaitoksilleen ympäri maan.

 

Keski-Suomessa nuoria palkataan kesätöihin Äänekosken biotuotetehtaalle ja kartonkitehtaalle sekä Suolahden vaneritehtaalle.

Äänekosken tehtaille palkataan yhteensä kymmenen nuorta ajanjaksolle 17.6.-28.6. Suolahden tehtaalla kahden viikon mittaisia kesätyöjaksoja on neljä: 3.6.-14.6., 17.6.-28.6., 1.7.-12.7. ja 15.7.-26.7. Myös Suolahdessa kesätöitä tarjotaan yhteensä kymmenelle alaikäiselle nuorelle. Kesäharjoitteluun voivat hakea peruskoululaiset, lukiolaiset sekä valmentaviin koulutuksiin osallistuvat nuoret.

– Haluamme tarjota alueen nuorille mahdollisuuden opetella työelämätaitoja ja saada työkokemusta. Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu voi hyvin olla vaikkapa se ensimmäinen kesätyö. Tietenkin pyrimme herättämään samalla nuorten kiinnostusta metsäalan ammatteja kohtaan, sanoo Metsä Groupin Äänekosken kartonkitehtaan henkilöstöpäällikkö Reetta Punta.

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelun työtehtävät sisältävät muun muassa tehtaiden ulkoalueiden siivous- ja kunnossapitotöitä sekä viheralueiden hoitoa. Työtä tehdään arkipäivisin ja työpäivien pituus on kuusi tuntia. Kahden viikon harjoittelujaksolta maksettava palkka on 395 euroa.

18-vuotiaita ja sitä vanhempia on kesätöissä huomattavasti alaikäisiä enemmän. Äänekosken biotuotetehtaalla, kartonkitehtaalla ja viilutehtaalla sekä Suolahden vaneritehtaalla 18-vuotta täyttäneitä kesätyöntekijöitä on yhteensä noin sata. Kesätyöntekijät työskentelevät laaja-alaisesti erilaisissa tehtävissä. Esimerkiksi biotuotetehtaalla kesätyöntekijöitä on kaikilla osastoilla eli kuorimolla, laboratoriossa, kuivaamolla, talteenotossa, massatehtaalla, biokaasulaitoksella ja kunnossapidossa. Kartonkitehtaalla kesätyöntekijöitä on arkittamossa, kartonkikonelinjalla, kunnossapidossa ja laboratoriossa. Kesätyöntekijät ovat useiden eri oppilaitosten opiskelijoita. He tulevat ammattikorkeakouluista, ammattioppilaitoksista ja yliopistoista.

Alaikäisten kesätyöpaikat on julkaistu verkossa osoitteessa www.metsagroup.com/tyopaikat. Hakuaika Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluun alkoi 11.3. Tehtävää haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Hakuaika päättyy 29.3.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy