ÄKS

Metsä Seurakisat innostavat lapsia yleisurheiluun Äänekoskella – mukana ÄU:n esikuvat

03.08.2022 16:33 (muokattu 03.08.2022 16:34)
ÄU:n Jami Kinnunen, Roosa Ylönen ja Arttu Mattila kertoivat kuulumisia ja tulevia tähtäimiä Metsä Seurakisojen avauksessa.

Tänään koko perheen Metsä Seurakisojen käynnistymistä Liikuntapuistoon. Kilpailun järjestää Äänekosken Urheilijat. Lisäksi paikalla ovat Metsä Groupin edustaja sekä paikalliset urheilijavieraat keihäänheittäjät Jami Kinnunen ja Roosa Ylönen sekä korkeushyppääjä Arttu Mattila.

 

Metsä Group ja Suomen Urheiluliitto (SUL) ovat mahdollistaneet tänä vuonna lasten ja nuorten valtakunnalliset seurakisat. Seurakisat ovat toimineet jo vuodesta 2011. Seurakisoja järjestetään vuosittain noin 500 eri puolella Suomea. Kisoihin tavoitellaan kesän aikana noin 30 000 lasta ja nuorta. Osallistujat ovat iältään alle viidestä vuodesta noin viiteentoista vuoteen.

Tänään aurinkoisena keskiviikkona Äänekosken tekonurmella vipellettiin kisaillen heittäen keihästä, juosten ja hypäten pituutta. Kannustusta antoivat ÄU:n huippu-urheiljat ja pienten kisaajen esikuvat.

– Itselläni kausi on mennyt ohi, sillä keväällä harjoituksissa sattunut reiden lähentäjälihaksen irtoaminen vaati leikkaushoitoa. Ensi vuodelle on tähtäin päästä Pariisin MM-kisoihin, Jami Kinnunen kertoo.

Roosa Ylösen opinnot alkavat olla loppusuoralla Yhdysvalloissa. Suomeen tulo on Ylöselle aina mieluinen kokemus ja Äänekosken kentälle tulo on taas kotoisaa. Ylönen kiittää, että Metsä Group on lähtenyt tukemaan juuri lasten harrastamista, eikä vain huippu-urheilijoiden menestystä.

– Kun on syntynyt Suomessa ja kasvanut maaseudulla osaa arvostaa puhdasta luontoa ja raitista ilmaa. Itselläni on yhä se pikkutytön unelma: päästä olympialaisiin ja kuulla Maamme-laulu, Ylönen sanoo.

Arttu Mattilan parin vuoden takainen henkilökohtainen ennätys, 221, on antanut odottaa lisäsenttejä.

– Uskon, että Kalevan Kisoissa pistän ennätykse uusiksi. Olisin toki toivonut, että olisimme voineet pitää Äänekoski Gamesit tällä kotikentällä, ja sitä myöten olisin saanut kenttäennätyksen nimiini, Mattila veistelee ja toivoo kentälle pikaista remontin valmistumista.

Metsä Groupin edustaja Veli-Pekka Kyllönen toivotti kisaajille hyviä onnistumisen kokemuksia.

– Metsä haluaa olla mukana tukemassa lasten ja nuorten liikuntaa. Tällainen seuratoiminta on yksi malli, jossa olemme mukana. Toivottavasti tällainen seurakisa tuo mukavia kokemuksia ja elämyksiä osallistujille, Kyllönen sanoi.

Metsä Groupin Veli-Pekka Kyllönen piti puheenvuoron ja kisajärjestelyiden lankoja käsissään piti Tuukka Vuorinen.

Ennen itse kisaa asiallinen verryttely.

 

 

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy