ÄKS

Mielipide: Hoitoalan hätähuuto

14.04.2022 11:24
Hoitajien työtaistelussa on kysymys palveluiden järjestämisestä tulevaisuudessa. Kuka sinut hoitaa, kun apua eniten tarvitset?

Hoiva on investointi kansalaisten hyvinvointiin. Terveydenhuolto tuottaa hyvinvointia, ehkäisee syrjäytymistä ja parantaa terveyttä, mikä näkyy myös euroissa.

Resurssit, työolot ja palkkaus, siinä syyt hoitajien työtaisteluun. Poikkeamat työssä ja sairaslomat aiheuttavat dominoefektin, jolloin lisätyötä teetetään omien työtuntien päälle. Oman vapaa-ajan jatkuva uhraaminen työlle ei edistä palautumista, ja jo pitkän ollaankin menty todella pienillä hoitajaresurssseilla.

Koulutuksen vetovoima on laskusuunnassa, työpaikkojen pitovoima samoin. Hoitoalalla perehdytetään  vuosittain turhaan satoja tunteja, uudet työntekijät nostavat kytkintä kun näkevät työmäärän ja liian pienen välillisen työn tekijöiden resurssin

Palvelujen siirtyminen kunnallisilta ja tulevaisuudessa alueellisilta toimijoilta yksityisille ei tule ongelmaa ratkaisemaan, päinvastoin. Palvelujen saatavuus ja hinta tulisi muuttumaan olennaisesti.

Hoitajien työtaistelussa on kysymys palveluiden järjestämisestä tulevaisuudessa. Kuka sinut hoitaa, kun apua eniten tarvitset?

Henna Penttinen

lähihoitaja, työsuojeluvaltuutettu

Kaupunginvaltuutettu, Kesk.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy