ÄKS

Mielipide: Ikäihmisten palveluasuntojen puolesta

07.06.2024 11:34

Pohjoisessa Keski-Suomessa ja Ääneseudulla väestö ikääntyy. Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen palveluverkkosuunnitelma on käsitelty Keski-Suomen hyvinvointialueen hallituksessa tiistaina 4.6.2024, ja aluevaltuusto nuijii päätöksensä suunnitelmasta tulevana tiistaina 11.6.

Esityksessä koetellaan kovalla kädellä Ääneseudun tehostetun palveluasumisen yksiköitä. Niitä on lakkauttamisuhan alla neljä, eikä näkymää vaihtoehtoisista, korvaavista palveluista ole olemassa. Lisäksi näiden ympärivuorokautisen tehostetun palvelun yksiköiden rinnalta on vaarassa lakkautua vielä useampi ikäihmisen palveluasunto. Yhteensä voidaankin puhua lähes sadasta erittäin tarpeellisesta ja turvallisesta ikäihmisen asumispaikasta.

Vasemmistoliiton Äänekosken kunnallisjärjestö vetoaa Keski-Suomen hyvinvointialueen valtuutettuihin, jotka palveluverkkopäätöstä ovat ensi tiistaina tekemässä, että he käyttäisivät valtaansa ja antaisivat seudullisten ikäihmisten asumispalveluiden jatkaa inhimillisesti arvokasta ja tarpeellista sekä taloudellisesti tehokasta työtään.

Ikäihmisten asumispalveluihin on jatkuvasti jonoa, ja työvoimaa on lähiseudulla ollut toistaiseksi saatavilla. Työvoiman saatavuuden ongelmaan on nyt kuitenkin syntymässä itseään ruokkiva kierre; jatkuvan epävarmuuden vallitessa osaava työvoima hakeutuu muihin töihin, ja ammattilaisten saatavuus vaikeutuu entisestään.

Inhimillisten palveluasuntojen, turvallisen hoidon ja hoivan puolesta

Vasemmistoliiton Äänekosken kunnallisjärjestö ry:n kokouksen 6.6.2024 puolesta

Michelle Seppälä, Anniina Ojajärvi ja Heli Vuorinen

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy