ÄKS

Mielipide: Ketä äänestää?

13.01.2022 19:35 (muokattu 13.01.2022 19:36)

Taas on vaalit käynnissä ja toivottavasti saadaan omasta kunnastamme joku ehdokas ”läpi” ja pitämään meidän ääneseutulaisten puolia.

Mutta olisiko ollut parempi jos esimerkiksi kukin puolue olisi asettanut vain yhden ehdokkaan vaaleihin? Uskon että näin olisi. Usean ehdokkaan ehdokkuus vaarantaa sen, että äänet jakaantuu usealle taholle ja näin emme saa ehdokastamme vaikuttamaan meidän asioihin. Isot kaupungit keräävät kuitenkin äänisaalista paljon, ja siksi olisinkin sillä kannalla, että Ääneseutulaisten puolueiden olisi kannattanut sopia yhdessä ehdokkaistaan.
Vaaleissa kannattaa aina äänestää. Se on oikeus ja velvollisuus, jota pitää vaalia. Varsinkin nyt on tärkeitä asioita, muun muassa sote on työn alla, ja olisikin hyvä jos saisimme jopa kaksikin ehdokasta aluevaltuustoon. Itse pidän, ja mielestäni oma ehdokkaani löytyy

Seuraavilla periaateilla, yli puoluerajojen: Kokemus, vahva luonne, eikä ehdokas joka on jo nyt mukana monessa viroissa mukana. Ehdokkaalla täytyy (mielestäni) olla tietämystä, sataprosenttinen motivaatio ja voimavarat ,jotta aluevaltuustossa pärjää.

Itselläni nämä ovat puhtaasti henkilövaalit. Ensimmäisen ennakkoäänestys päivän jälkeen oli 3,2% käynyt äänestämässä. Tämä saattaa tarkoittaa hyvää äänestys innokkuuteen.

Toivottavasti saadaan tietävä, kokenut, ”ei tuppisuu” ehdokas valittavaksi.
Pahoin pelkään että ehdokkaita on meillä niin paljon, että vaikeaa on saada ehdokasta läpi. Äänestämässä aioin käydä, tosin ehdokkaani on vielä epäselvä. Taitaa kriteerini olla aika vaativa ja ehdokkaan löytyminen on vaikea löytää.

Toivottavasti myös sinä käyt äänestämässä! Juuri nyt se kannattaa!

Terveisin Marko Nykänen

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy