ÄKS

Mielipide: Kokoomus Sanna Marinin kimpussa

19.04.2021 13:37

Kun Pääministeri Marin esitteli liikkumista rajoittavan lakiehdotuksen eduskunnalle, hän totesi sen olevan THL: n ohjeiden mukainen. THL:n Salminen puhui 28.3. perustuslakivaliokunnassa hieman epäselvästi asiasta. Siitä Kokoomus Timo Heinosen suulla arveli Marinin puhuneen eduskunnalle muunneltua totuutta. Kansan suussa sitä kutsutaan valehteluksi. Kyse on vakavasta syytöksestä.

Tätä ennen, 24.3. A-studiossa Salminen kertoi THL:n kantana liikkumisrajoitusten olevan ehdottoman välttämättömät, eikä vaihtoehtoja ole. Kaikki muu on käytännössä tehty. Kokoomus oli Salmisen lausunnosta tietoinen, mutta siitä huolimatta kävi Marinin kimppuun, eikä perunut syytöstään, vaikka samassa kokouksessa siteerattiin THL:n virallista lausuntoa. Siinä THL suositteli hallitukselle vahvasti liikkumisrajoitusten pikaista käyttöön ottoa.

Mitä tulee hallituksen esityksen laillisuuteen, on käynyt ilmi, että oikeuskansleri Pöysti on kehunut tasapainoisena pitämäänsä esitystä, ja kiittänyt valmistelijoita hyvästä työstä. Oma lukunsa on oikeuskanslerin muu opastus ja ohjeet, miten esitellä lakipaketti. Sen sopivuudesta oikeusoppineet käyvät keskustelua.

Vain mielikuvitus on ollut rajana, mistä kaikesta Sanna Marinia on syytetty ja röykytetty. Hyvin on kuitenkin nuori nainen kestänyt keski-ikäisten miesten ja alfanaaraiden jahtauksen.

Perussuomalaiset ovat tutkimusten mukaan nousseet yli 6000 euroa kuukaudessa ansaitsevien suosituimmaksi puolueeksi. Tämä saattaa hyvinkin osaltaan selittää Kokoomuksen nykytapaa tehdä politiikkaa.

Täysin odotettava oli Jussi Halla-ahon reaktio kyseisten tosiasioiden esille tulosta. Häntä se ei miellytä. Hänen mielestään tosiasioiden esittäminen on hallituksen yritys väistää vastuutaan.

Pentti Salminen (Ei sukua THL:n Salmiselle)

Vastaa

  1. Kansan edustaja sanoo:

    Sanna Marinin kunniaksi on mainittava, että tuskin kukaan olisi pystynyt paremmin tätä kriisiä viestittämään ja hoitamaan. Maamme olisi joutunut karmeaan kriisiin, mikäli Antti Rinne olisi jatkanut hallituksen johdossa. Siinä onkin ollut eroa kuin yöllä ja päivällä Rinteen ja Marinin välillä. Salminenhan hehkutti vallan hurjasti Rinnettä (erinäisistä rikoksista tuomittua, entistä ay-pomoa) ennen viime eduskuntavaaleja. Kuitenkin Marinin aika menee ohi, kun koronapandemia menee ohi ja kituvuodet alkavat. Kituvuodet johtuvat hallitusohjelmasta, missä valtion pysyviä menoja lisättiin ruhtinaallisesti plus koronan synnyttämistä jättiveloista. Marinin syntilistaan voisi jotain mainitakseni todeta, että hän on erinomaisen tarkka omasta julkisuuskuvastaan. Asioiden hoitoon liittyviä sähköposteja hän ei ole päästänyt julkisuuteen muuta kuin sellaisia, jotka tuovat hänen ansioitaan esiin. Avoimuuden puutteesta häntä voidaan kritisoida ja taustojen salailua hän on harrastanut päätyönään. Kuitenkin toimittajat kaivavat Suomessa melkein kaiken esiin. Kaikki mätä puhkee aikanaan, sanoi Elisabeth Rehn jossain yhteydessä. Näin tulee käymään Marinin hallituksenkin.

    1. Pentti Salminen sanoo:

      Puhut pötyä allekirjoittaneen muka hehkutuksesta. Ja muutenkin sangen persoonallinen kannanotto kirjoittamaani.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy