ÄKS

Mielipide: Lähipalveluiden puolesta

28.03.2023 12:29

Väki vähenee ja vanhenee maaseudulla. Se on uhka monille palveluille Äänekosken seudullakin. Jopa osuustoiminnalliset yritykset vetävät kauppoja ja pankkeja pois isoihin keskuksiin. Valtionhallinnon palvelut, kuten poliisi ja kela ovat keskittyneet, mutta etäpäiviä on sentään. Uhkana on myös sote-palveluiden, palo- ja pelastustoimen sekä koulutuksen keskittyminen.

Olen toiminut aina keskittämistä vastaan. Olen taistellut eri organisaatioissa ja eduskunnassa lähipalveluiden puolesta ja onnistunut siinä lukuisia kertoja. Olen saanut läpi muun muassa kyläkauppatukea, erityisrahoitusta maaseudun palveluille, yritysrahaa Keski-Suomeen, alempiasteisen tieverkon erityisrahaa, vängännyt soterahoitusta niin, ettei se syrji ikääntyneitä alueita. Välillä tämä on ollut vastavirtaan uimista ja työ ei lopu, sillä keskittäminen on osin ideologista.

Olen myös ajanut läpi laajakaistarahaa, että palveluita voisi hakea myös verkosta ja maaseudulla tehdä aidosti etätöitä. Puolueeni on ainoa, joka lähipalveluita aidosti puolustaa. Kun oikein mietit, huomaat, että näin on. Jos haluat säilyttää lääkäripalvelut, koulun tai elinvoiman maaseudulla, paras valinta on keskusta!

Anne Kalmari, kansanedustaja, kesk

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy