ÄKS

Mielipide Simo Salmelin: Olisikohan anteeksipyynnön aika? 

09.03.2020 13:29

Olen Huiman jäsenenä todella pettynyt, ettei Huiman hallitus ole pystynyt tunnistamaan saatikka tunnustamaan selkeitä vääryyksiä Mervi Nurmea kohtaan kevään 2018 tapahtumissa. Hallitusta sitoo yhdistyslain ja sääntöjen huolellisuusvelvoite, minkä pitäisi johtaa tapahtumien huolelliseen tutkimiseen ja oikeiden johtopäätösten tekemiseen. Huiman hallituksen edustajien kanssa keskustellessa huomaa selkeitä puutteita heidän tiedoissa. Merviin, Mattiin, Tarjaan ja minuun kohdistuneen  rikostutkinnan aikana on kaikki juttuun liittyvä aineisto koottu selkeäksi kokonaisuudeksi, mistä kaiken voi todentaa ja pitäisi pystyä totuuden mukaiseen päätöksentekoon.

Ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta, toteaa päätöksessään syyttäjä. Rikostutkinnan aikana minulle tuli hyvin vahva tunne, että rikosilmoitus olikin tehty ajanpeluutarkoituksessa asian unohtumiseksi ja totuuden hautaamiseksi. Oli niin tai näin olen todella iloinen, että elämme oikeusvaltiossa missä tosiasiat voi sananvapauden sääntöjen puitteissa julkaista ilman sanktion uhkaa. 

Vuonna 2018 Mervi Nurmen eroamiseen johtaneet teot ja eron jälkeiset julkiset kannanotot oli Huiman toimijoilta Merviä loukkaavia ja tiedän Mervin kokeneen sen henkisenä väkivaltana ja julkisena nöyryytyksenä. On helppo ymmärtää, että siinä on ajoittain Mervin henkisten voimavarojen rajoja koeteltu. 

Vaikka huiman hallitus on suurelta osin uusiutunut, niin vastuuta ei pääse pakoon, ja vähintäänkin moraalista vastuuta  tapahtumista nykyhallituksen tulee kantaa. Silloiselta hallitukselta petti huolellisuusvelvoitteen edellyttämä valvontavastuu koripallojaostoon nähden ja se on mielestäni suurin yksittäinen syy koko ikävässä tapahtuma sarjassa. Nopea puuttuminen jaoston johtamiseen ja oikeat toimet selkeiden vääryyksien oikaisemiseksi, olisi kaiken pysäyttänyt alkuunsa.

Jos julkisuudessa kaltoin kohtelee, niin toivottavasti riittää rohkeutta myös julkisuudessa korjata.

Simo Salmelin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Juha Huuskonen sanoo:

    Kiitos Simo, hyvin ja asiallisesti kiteytetty kommentti. Todellakaan Hallituksessa ei ole hommia hoidettu hyvän hallinnon periaatteiden mukaisesti ja oltu hereillä.Vielä on mahdollisuus paikata erheitä jos siihen halua löytyy. Arvokasta, pyyteetöntä seuratyötä tehneiden henkilöiden on syytä saada arvoisensa kohtelu. t, Avo, huimalainen vuodesta -69.

  2. Petteri Nieminen sanoo:

    Näin käy kun koripallojaoston puheenjohtajaksi valittiin henkilö joka ei ymmärtänyt koripallosta muuta kuin pallo on pyöreä ja sitä ei saa puhkaista.Eiköhän nämä asiat pitäisi puhua kabinetissa eikä lehtien palstoilla.Koiviston Kipinällä näyttää olevan hyvä noste päällä ottakaa sieltä mallia.Terveisin PPP

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy