ÄKS

Mielipide: Tuulivoimastrategia Äänekoskelle

17.11.2022 10:49
Kuvituskuva.

Liimattalan alueen taannoisessa tuulivoimavoimalaitosten kaavoituksessa esille tulleet lukuisat ongelmat ilmaisevat selkeän tarpeen tuulivoimastrategialle. Matti Virtasen & kumppaneiden 31.10 Äänekosken valtuustolle tekemässä valtuustoaloitteessa esitettiin tuulivoimastrategian valmistelua kaavoituksen tueksi. 

Olen samaa mieltä. Äänekoski tarvitsee strategian, jossa määritellään tarkoin voimalaitosten etäisyydet asutuksiin sekä suoja-alueet pohjavesialueisiin ja vedenottamoihin. Strategian tulee olla huolella valmisteltu ja sitä tulee käydä ilmi, kuinka tuulivoimaa voidaan tulevaisuudessa Äänekoskelle kaavoittaa. Asukkaita kuunnellen ja luontoarvoja kunnioittaen. Äänekosken kaupunkistrategian mukaisesti valmistelun tulisi olla avointa, jotta kuntalaisilla olisi myös tietoa kaavoituksen vaiheista. Energian talteenoton ja tuulivoimalaitosten kierrätyksen kehittyessä tulee myös Äänekoskella olla mahdollisuus tuulivoiman tuotantoon. Nyt tuulivoiman tuotanto on sattumaenergiaa eikä vielä ekologista.

Kaupunginhallitus antoi kokouksessaan 25.4 lausunnon koskien Keski-Suomen maakuntakaavan 2040-luonnosta. Lausunnossaan Kh linjasi: Äänekosken kaupunki kuitenkin katsoo, että maakuntakaavoituksessa emme kannata tuulivoimaa mihinkään Äänekoskelle. Tämä on lausunto luonnokseen, eikä mitenkään toimijoita sitova. Tuulivoimastrategia antaisi paremmat reunaehdot kaavoitukselle tulevaisuudessa. Minusta jokaisessa kunnassa tulisi olla tuulivoimastrategia, mutta sen lisäksi tarvitsisimme valtakunnallisesti tuulivoimaa ja kaavoitusta ohjaavaa tuulivoimalakia. Nyt kunnat ovat tuulivoimalobbareiden armoilla.

Henna Penttinen, kesk.

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja

Keskustan puoluevaltuuston jäsen

Äänekoski

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy