ÄKS

Miltä korona-kevät on näyttänyt Äänekosken yritysneuvojien silmin?

04.06.2020 13:52
Yritysneuvoja Sanna Kiuru kannustaa ottamaan yhteyttä yritysasioissa.
Kevät on ollut Äänekosken yritysneuvonnassa kiireistä aikaa, kun sadat paikalliset yritykset ovat olleet yhteyksissä ennen kaikkea muuttuneen tilanteen tiimoilta.

Yritysneuvoja Sanna Kiuru kertoo, kuinka on ollut hienoa huomata, kuinka aktiivisesti ja paljon yritykset ovat ottaneet yhteyttä matalalla kynnyksellä.

Useat pitkäänkin vakaasti toimineet yritykset ovat olleet yhteydessä yritysneuvontaan varmistaakseen, että toiminta jatkuisi mahdollisimman tehokkaasti myös poikkeuksellisen tilanteen jälkeen. Monissa tapauksissa neuvot liittyvät taloudellisiin tekijöihin ja rahoitusvaihtoehdot ovatkin olleet useiden keskusteluiden ytimessä. Tämän lisäksi myös markkinointiin, myyntiin ja digitaalisten keinojen hyödyntämiseen ja uusiin keinoihin on haettu neuvontaa. 

– Yrittäjillä on ollut todella aktiivinen ote tähän kevään tilanteeseen sopeutumiseen ja he ovat halunneet nopeasti vastata sen tuomiin vaatimuksiin, Kiuru kertoo.

Yritysten toiminnalle korona-aika on tarkoittanut monia eri asioita: asiakkailla on uusia tarpeita ja toisaalta samoja vanhoja tarpeita, joihin täytyy vain vastata eri tavalla. Erityisen hienoa on ollut, että kevään aikana on perustettu useita uusiakin yrityksiä ja monessa yrityksessä on tunnistettu uusia mahdollisuuksia esimerkiksi verkkokauppaan tai saavutettavuuteen liittyen. 

Äänekosken kaupunki tekee useita toimia auttaakseen paikallisia yrityksiä selviämään ja kukoistamaan poikkeuksellisessa tilanteessa. Erityisesti koronan tuomista muutoksista ja mahdollisuuksista tiedottamiseen on panostettu ja pyritty kokoamaan ajantasaista tietoa, jotta yrittäjät löytäisivät tiedon helposti yhdestä paikasta.

– Ja toki sitten ihan neuvontaa puhelimitse ja sähköpostitse, oli kyse sitten vaikka rahoitusvaihtoehdoista tai liiketoiminnan kehittämisestä, Kiuru kertoo. 

Kaupunki myöntää myös juuri korona-aikaan tarkoitettua lainaa, jota paikalliset yrittäjät voivat hakea ja saada nopeasti käyttöön. Yritysten kulurakennetta tuetaan myös mahdollisuudella hakea vuokranalennusta kaupungin vuokraamissa kiinteistöissä. Yksinyrittäjiä on avustettu myös heille suunnatun valtakunnallisen avustuksen hakemisessa. 

Lisäksi sosiaalisessa mediassa pyritään nostamaan esille paikallista osaamista ja yrittäjyyttä “Support your local” -kampanjalla, jossa esitellään äänekoskelaisia yrityksiä ja heidän palveluitaan.

– On ollut hienoa huomata, että moni yritys on hyödyntänyt tarjoamaamme apua. Esimerkiksi rahoituksia on myönnetty paljon ja on saatettu löytää aivan uusia ratkaisuja liiketoimintaan tai yhteistyökumppaneita, Kiuru kertoo. 

– Yritysmaailmassa odotetaan kyllä kesää innolla ja etenkin rajoitusten osittainen purku otetiin ilolla vastaan. Nyt ikään kuin päästiin palaamaan normaalimpaan arkeen, Kiuru sanoo.

Myös paikallista osaamista ja tekemistä arvostetaan selkeästi ja sille on suuri tarve – ihmiset haluavat ostaa tuotteita ja palveluita läheltä ja helposti. Sanna korostaa yritysten kekseliäisyyttä ja aktiivisuutta:

– Yrityksille jatkuva kehitys on erittäin tärkeää ja heidän pitää pystyä toimimaan erilaisissa tilanteissa ja muuttuvassa maailmassa. Hyvin moni yritys onkin löytänyt uusia mahdollisuuksia ja tapoja toimia ja sellainen usko tulevaan on ollut vahvaa!

Yritysneuvonnan Sanna Kiurun ja Esa Lehmosen terveiset yrittäjille ovat selkeät:

– Kannattaa olla yhteydessä jos on mitään yrittäjyyteen liittyvää mielessä! Yritysneuvonta on maksutonta ja suunnattu Äänekoskella toimiville yrityksille ja toimintaa sinne suunnitteleville, yritysneuvojat yllyttävät.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy