Vielä on kesää jäljellä. Tästä huolimatta laitetaan syysserenadi levylautaselle tahdittamaan viikonlopun meininkejä.
Hannu Hovin (Hannu Hovilaisen) ääni on kuin silkkiä. Vain 46-vuotiaana menehtynyt laulaja on vielä monen hieman iäkkäämmän Musakornerifanin mielessä ja muistoissa. Tuo pehmeä-ääninen laulujen tulkki oli laukaalainen, tarkemmin vatialainen, iskelmälaulaja, joka vaikutti vahvasti myös Suolahdessa ja lähiseutukunnilla. Olihan hän naimisissa Suolahdessa kampaamoa pitäneen, Mustana Ruusuna tunnetun Kirsti-kaunokaisen kanssa.
Wikipedia kertoo, kuinka Hovi aloitti Teemu Malisen yhtyeen solistina 18-vuotiaana. Levytysura alkoi vuonna 1955 Westerlundin His Master’s Voice -levymerkille. Tunnetuimpia Westerlundin 23 levytetyistä kappaleesta olivat Sireenien aikaan, Keväinen Venetsia, Lumous ja Mustalaistango. Vuonna 1958 hän levytti Maynie Sirénin kanssa kolme duettoa: Laivani lähdössä on, Syysunelmia ja Villiruusu. 1960-luvun alussa hän voitti Keski-Suomessa Kivistön työväentalolla itsensä mestari Olavi Virran järjestämän tangokilpailun!
1960-luvun puolivälin jälkeen keikkailua vaikeutti pahentuva alkoholiongelma. Kylillä kerrotaan, kuinka Hannu oli musikaalisesti lahjakas, mutta kuitenkin pohjimmiltaan arka: esiintyminen ja levyttäminen pelottivat häntä.
Vuonna 1980 Hovi esiintyi viimeisen kerran julkisuudessa Yleisradiossa suolahtelaissyntyisen Markku Saarisen ohjelmassa Muistatko Hannu Hovin?
– Tämä ääni on aivan huikea! Tulihan vaan mieleen, että Hannulla ja Raulilla tuntuu olevan paljon yhteistä – omintakaisen äänen lisäksi ujous ja ongelmat Aningas Kulkoholin kanssa. Se on niin monen lahjakkaan ja sympaattisen taiteilijan kirous ja kompastus, Musakornerin kellarissa pohditaan.
Huomenna kokoontuu Ravintola Majakassa Nuoruuden Suolahti -ryhmäläisiä. Ehkäpä myös siellä muistellaan laulaja Hannu Hovia?
– Muistutellaan nyt muistelemaan! Vedetään kotiinpäin ja sanotaan, että parempihan tämä on kuin itse Ola.
Nyt hys ja kuunnellaan tarkasti. Pannaan silmät kiinni ja nautitaan, kun 23-vuotias Hannu Hovi laulaa Camillo Bargonin Syysserenadin. Sanat on suomentanut Kyllikki Solanterä.