ÄKS

Olisiko sinun perheessäsi tilaa kerran kuussa yökyläilevälle lapselle? – tervetuloa tuki- ja sijaisperheinfoon  

23.02.2023 10:14

Olisiko sinun perheessäsi tilaa tukiperhelapselle tai -lapsille noin yhtenä viikonloppuna kuukaudessa? Tai kiinnostaisiko sinun perhettäsi toimia sijaisperheenä? Tervetuloa Keski-Suomen hyvinvointialueen järjestämään tukiperhe- tai sijaisperhetoiminnasta kiinnostuneille perheille suunnattuun, etäyhteyksin järjestettyyn infotilaisuuteen tiistaina 7.3.2023 klo 17.

 

Infotilaisuuteen osallistuminen ei sido perhettä mihinkään, mutta sen jälkeen on mahdollista ilmoittautua huhtikuun 2023 alussa starttaavaan tukiperhevalmennukseen tai syksyn 2023 sijaisvanhemmuutta harkitseville tarkoitettuun PRIDE-ennakkovalmennukseen, jonka tarkka ajankohta tarkentuu myöhemmin.

Tukiperhe on ihan tavallinen perhe

Tukiperhe ottaa tukiperhelapsen tai -lapset luokseen kyläilemään noin yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Tukiperhe tarjoaa mukavaa yhdessäoloa, kivaa tekemistä ja ennen kaikkea uuden turvallisen aikuisen lapsen elämään. Tukiperheviikonloppujen aikana lapsen vanhemmalla on puolestaan mahdollisuus levähtää.

– Toiminta on luonteeltaan ennaltaehkäisevää ja tukiperhettä etsitään usein perheille, joilla ei ole omassa verkostossa mummolaa tai muuta läheistä, joka voisi ottaa lapsen luokseen yökylään säännöllisesti, kertoo sosiaalityöntekijä Jenna Rahikainen.

Tukiperheet saavat tehtäväänsä valmennusta, tukea ja ohjausta. Tukiperheelle maksetaan myös palkkio ja kulukorvausta. Peruspalkkio on 60 euroa päivässä yhtä lasta kohden ja kulukorvaus vastaavasti 23 euroa päivässä lasta kohden. Korotettua palkkiota voidaan maksaa, jos lapsen hoidollisuuteen liittyvät perusteet korotetun palkkion maksamiselle täyttyvät. Arvio tehdään aina yksilökohtaisesti esimerkiksi, kun lapsi tarvitsee ikätasoaan enemmän ohjausta, valvontaa ja apua.

Sijaisperheet valmennetaan tehtäväänsä

Sijaisperhettä tarvitaan silloin, kun lapsi syystä tai toisesta ei pysty asumaan vanhempiensa kanssa. Tarve voi olla lyhyt- tai pitkäaikainen. Lyhytaikaisessa perhehoidossa lapsi on sijoitettuna kriisitilanteessa perheeseen muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Tämän jälkeen lapsi siirtyy joko takaisin kotiin tai pitkäaikaiseen sijaishuoltopaikkaan. Pitkäaikaisessa perhehoidossa perhe sitoutuu huolehtimaan lapsesta usein täysi-ikäisyyteen asti.

 – Sijaisperheeseen siirtyessä lapsesta tulee perheenjäsen. Sijaisvanhemman tärkeänä tehtävä on tukea lapsen suhteita biologisiin vanhempiin sekä toimia yhteistyössä lasten asioista vastaavan sosiaalityöntekijän kanssa, selvittävät sosiaalityöntekijät Kaisa Saarelainen ja Olli-Pekka Niskanen.

 Sijaisperheet valmennetaan ja he saavat tukea tehtäväänsä. Sijaisperheille maksetaan palkkiota ja kulukorvausta.

 Tiistaina 7.3. klo 17 infotilaisuudessa ovat läsnä kummankin valmennuksen valmentajat Keski-Suomen hyvinvointialueen varhaisen tuen palveluiden tukiperhetyöstä ja lastensuojelun sijaishuollosta. Valmentajat kertovat tuki- ja sijaisperheenä toimimisesta ja valmennuksista lisää sekä vastaavat mielellään kaikkiin mieltä askarruttavaan kysymyksiin.

 Voit ilmoittautua infotilaisuuteen sähköisellä lomakkeella: https://forms.office.com/e/REiZRG6Tgn.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy