ÄKS

Pääsiäismunat koristavat maisemaa Suolahden kirjaston edustalla

28.03.2021 06:00
Pääsiäismunat koristavat puuta Suolahden kirjaston edustalla. Kuva: Iiris Pursiainen.
Suolahtelainen Iiris Pursiainen sai ajatuksen kirjaston puiden koristelemisesta jo viime keväänä. Tempaus otettiin hyvin vastaan sekä kaupungin että kuntalaisten keskuudessa, ja nyt on toisen kerran vuoro.

Aina ei jaksa koristella kotia pääsiäiseen, mutta iloa ja värikkyyttä tuskin kukaan panee pahakseen. Viime keväänä suolahtelainen Iiris Pursiainen näki kuvan eteläeurooppalaisessa kylässä koristellusta puusta ja mietti, voisiko samaa ajatusta tuoda myös keväiseen pohjolaan.

– Kuvassa puuta ei melkein erottanut koristeiden alta. Kävellessäni Suolahdessa mietin, josko sama voitaisiin toteuttaa täällä. Tajusin, että kirjaston edustalla olevat puut ovat kauniita, kivan muotoisia ja neutraalissa paikassa. Tässä ei ole yrityksen tai liikkeen merkkejä, vaan taustalla meidän kaikkien yhteinen kirjasto, Pursiainen kertoo.

Pursiainen kysyi luvan puun koristeluun kaupunginpuutarhuri Tiina Nejlikiltä, joka ihastui ajatukseen. Kun myös kirjastolta näytettiin vihreää valoa, Pursiainen julkaisi kutsun puun koristelulle Facebookin Puskaradio-ryhmässä ja lupasi siivota koristeet talteen pääsiäisen jälkeen. Väki lähtikin liikkeelle, ja pian puun oksilla riippui monenlaisia pääsiäismunia.

– Keräsin koristeet viime vuodelta talteen, ja päätin toteuttaa saman tempauksen tänäkin pääsiäisenä. Vein koristeet Katvelan ja Kellosepänkadun päiväkotiin, missä ajatus koristelusta otettiin ihanasti vastaan. Nyt lapset ovat saaneet käydä viemässä munia puun oksille.

Iloa jokaisen arkeen

Pursiainen kuvaa, että pääsiäiskoristeiden on tarkoitus tuoda iloa kanssakaupunkilaisten arkeen poikkeuskeväänä.

– Vaikkei jaksaisi koristella kotia, voi ohi kulkiessaan saada pääsiäisiloa ajatuksiin. On kiva ajatus, että meillä on tällainen kyläläisten yhteinen juttu, ja toivon että muutkin innostuvat tästä. Kävin kävelyllä ollessani nostamassa muutaman pudonneen takaisin roikkumaan ja mietin, että yläoksille olisi kiva saada myös koristeita. Siihen tarvitaan kyllä kättä pidempää, Pursiainen tuumii.

Pursiainen toivoo, että ihmiset innostuisivat viemään pääsiäismunia puun oksille palmusunnuntaina tai vaikka vielä pääsiäisenkin aikaan. Hän kerää koristeet ja roskat pois alueelta maanantaina 12. huhtikuuta.

– Olen vähän tämmöinen, että tykkään hassuista ideoista. Toivottavasti monet käyvät viemässä koristeita paikalle, niin ensi vuonna on hyvä pesämuna jatkaa perinnettä, Iiris Pursiainen toivoo.

Riina Nygrén

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy