ÄKS

Pian räjäytetään käyntiin ÄKS-Rock!

27.05.2022 12:39
ÄKS-Rock alkaa tänään perjantaina 27.5. ja jatkuu vielä lauantaina 28.5. jolloin Pub Markuksen lavan valtaa Gaspard Oil!

ÄKS-Rock on jo perinteinen tapahtuma, sillä kaikkien aikojen ÄKS-Rock rokattiin kymmenen vuotta sitten!

 

Tuttuun tapaan ÄKS-Rockin järjestelyistä vastaa ÄRMY. Koronan vuoksi ei päästä juhlistamaan kymmenettä ÄKK-Rockia – vielä, sillä kaksi tapahtumaa on pandemian vuoksi jäänyt väliin. Isäntänä toimii tuttuun tapaan Pub Markus ja sen tulikuuma stage, jonne perjantai- ja lauantai-iltana kapuaa kahdeksan eri kokoonpanoa tai artistia.

ÄKS-Rockin aloittaa Ville-Veikko Liekkinen. Perjantaina päästään kuulemaan vielä monen sortin musiikkia, Mutapohjan Veljesten, Sortavan ja FunkySoundin myötä. Tulehan kuulolle ja avaamaan Äänekosken festarikesä!

VILLE-VEIKKO LIEKKINEN pe klo 19:00

Suomenkielistä akustista rockia soittava Äänekoskelainen Ville-Veikko Liekkinen julkaisi tänä vuonna neljännen pitkäsoittonsa “Kiinni”.  Ville-Veikko käsittelee teksteissään raskaitakin aiheita ja osaa löytää ne kolikon toiset puolet arkisistakin asioita, sekä pukea sanoiksi tunteita joita monesti ei osata sanoa ääneen.

MUTAPOHJAN VELJEKSET pe klo 20:00

Bändin juuret ovat Keski-Suomesta, Suolahden Mutapohjasta Polsanjoen suistosta. Mutapohjan veljekset kokoonpano on perustettu 2012, mutta pohja luotiin jo -80-luvun lopussa Josin ja Kaarlon musinoinneilla. Musiikki perustuu Kaarlo Kaijalaisen sanoittamiin ja säveltämiin sekä suomen- että englanninkielisiin kappaleisiin, joita koko bändi sovittaa yhdessä.

Sanoitukset ja melodiat kumpuavat vuosia tien päällä olleen reissumiehen vahvoista tuntemuksista kaipuusta, rakkaudesta, surusta ja ilosta..

Jouko – ja Raija Kaijalaisen pojat:

Arvo Kaijalainen: Rummut

Kaarlo Kaijalainen: Laulu, kitara ja huuliharppu

Josi Kaijalainen: Basso

SORTAVA pe klo 21:30

Paikallinen Sortava tarjoilee elokuvamusiikin piirteitä omaavaa rockmusiikkia. Sulje silmäsi ja anna bändin kuljettaa sinut Hollywoodin kulta-aikaan. Avaa silmäsi ja tanssi auringon nousuun!

FUNKYSOUND pe klo 23:00

FunkySound on 5- henkinen äänekoskelainen cover- bändi. Bändi tarjoilee ammattitaidolla funk-ja soul vaikutteista rytmimusiikkia, sekä sielukasta tunnelmointia, joka taatusti kutittaa tanssijalkaa! Ohjelmistossa biisejä mm. seuraavilta artisteilta/bändeiltä: John Mayer, Vintage Trouble, Michael Jackson, Steve Wonder, Dua Lipa, Harry Styles…

Ari Lampinen- Kitara

Reino Sihvonen-Rummut

Tuomo Mustonen- koskettimet,laulu

Pasi Kinnunen-Basso,laulu

Karoliina Saviniemi-Laulu

Lauantaina päästään liikeelle Kurkiauran tahtiin. Veljeksiä on luvassa myös lauantain ohjelmassa, nimittäin Niskasen veljesten Duo Niskanen. Komeata on luvassa, kun Gaspard Oil päästetään vauhtiin! Tämän vuoden ÄKS-Rockin viimeiset tahdit heittää Aivolävistys.

KURKIAURA

Monenkirjava Kurkiaura esittää monenkirjavia tuttuja ja ei niin tuttuja kipaleita omalla tyylillään Äks-rockin lauantai alkuillasta. Tätä keikkaa bändi odottaa innolla, koska pitkästä aikaa pääsee iloittelemaan oikein kunnolla. Settilista koottiin koko bändin voimin äänestämällä omia suosikkibiisejään eli luvassa varsin mielenkiintoinen kattaus. Remusta Mokomaan, Cliftersistä Dingoon.

DUO NISKANEN

Veljekset Duo Niskanen – Akustista pop/rock-painotteista elävää musiikkia omintakeisella otteella, mukanaan satunnaisesti vierailevia tähtiä.

Kitara & laulu: Sauli Niskanen

Basso: Simo Niskanen

TIPPURI plays KLAMYDIA

Mitä tapahtuu, kun kolme keski-ikää hipovaa musiikin suurkuluttajaa kärvistelee elävän musiikin puutteessaan pandemiarajoitusten keskellä syksyllä 2020?

Sami: Soitattais kyllä ihan hitokseen

Taina: Nii

Jyri: Nii

Sami: Jotaki, mitä on kuunneltu vuosien varrella niin paljon, että biisit on selkäytimessä jo valmiiks. Vaikka Klamydiaa. Sitä alkupään tuotantoa.

Jyri: Käy

Taina: Mullekki käy

Jyri: Oisko tän nimi Tippuri plays Klamydia?

Sami: Ois

Taina: Ois 

Jyri Hellevuo – kitara & laulu

Sami Väisänen – rummut & taustalaulu

Taina Laitinen – basso & taustalaulu

GASPARD OIL

Esoteerisen art popin pantheon, todellinen ykkösketju kentällä, komeita miehiä, isoja saundeja. Kannattaa tulla kauempaakin!

Jemo Kettunen – Laulu, Kitara

Antti Makkonen – Basso

Ville Koskivaara – Kitara

Tuomo Savolainen – Synth/Piano

Heikki Kivelä – Lyömäsoittimet

AIVOLÄVISTYS

Laukaassa 90-luvun loppupuolella perustettu punk/hardcorea soittava yhtye. Aivolävistyksen sanoitukset pureutuvat yhteiskunnan epäkohtiin.

Bändi julkaisi tänä vuonna 5 pitkäsoittonsa Oma illuusio ja on niittänyt mainetta helvetin kovana live bändinä.

Juuso Lahtinen – laulu, Jukkis – kitara, Matias Latvakoski – rummut, Jaakko Tarvainen – basso, Ode – kitara

ÄKS-Rock Pub Markuksessa 27.-28.5.

liput pe-illalle 7 euroa ja lauantaille 10 euroa

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy