ÄKS

Piia Flink-Liimatainen yllätti itsensä ryhtymällä yrittäjäksi

21.01.2023 06:00
Kuntapäättäjänä monelle tutuksi tullut Piia Flink-Liimatainen on nyt myös yrittäjä. 

Monessa työssä, hankkeessa ja liemessä marinoitu Piia Flink-Liimatainen hankki elämänsä ensimmäisen y-tunnuksen ja ryhtyi yrittäjäksi. Hän emännöi Suolahden Wanhalla Asemalla toimivaa idyllistä Cafe Möljää ja tekee sisustussuunnittelua yrityksessään PiiaHelmi Design. 

 

Cafe Möljä aloitti toimintansa vuosi sitten Olennainen ry:n nimissä. Piia Flink-Liimatainen on ollut mukana alusta asti.

– On ollut työntäyteinen vuosi, ja se antoi osoituksen siitä, että Cafe Möljä on löytänyt paikkansa Suolahden upeasta miljööstä ja asiakkaiden sydämestä, Piia huokaisee. 

Olennaisen vuokrasopimus loppui vuoden vaihtuessa ja nyt historiallinen 125-vuotias asemarakennus on siirtynyt uusiin käsiin. 

– Kaupungilta tuli vahva signaali, että toiminnalle olisi hyvä saada jatkoa. Talo joutui olemaan tyhjillään vuosien ajan, eikä se silloin palvellut ketään. Olennainen teki hyvät pohjat ja nyt minun on hyvä jatkaa ja kehittää toimintaa. Pyöritimme toimintaa syksystä saakka kahdestaan siskoni Jaanan kanssa, joten tiedän mitä kaikkea kahvilan pito pitää sisällään, ja huomasin, että mä pärjään ja osaan, Piia sanoo. 

Asiakkaat ovat löytäneet Cafe Möljän. Yksittäisten kahvila-asiakkaiden lisäksi talossa on tapahtunut monenlaista mukavaa: on ollut muotinäytöksiä, kranssikursseja, luentoja, kokouksia, häitä ja muistotilaisuuksia. Talo taipuu helposti isoihin ja pieneen juhliin tai tapahtumiin. 

– Tälle talvelle on varattu jo kahdet häät. Yhteistyökumppanina jatkaa Pito ja juhlapalvelu Annan Esa ja Marja Talvitie, joka vastaa pitopalvelusta. Heillä on rautainen kokemus laatia asiakkaan tarpeisiin sopiva menu ja kattaus, Piia vinkkaa. 

Kahvilan antimista vastaa Piia itse. 

– Pidän kahvilaa auki talvikuukausina silloin tällöin viikonloppuisin. Kesän koittaessa Cafe Möljä on avoinna laajoin aukioloin. Myös sesonkiaikoina on kahvila auki. Talo on kuitenkin käytössä yksityistilaisuuksia varten vuoden jokaisena päivänä. 

Yrittäjyys yllätti, sillä Piia ei ole koskaan ajatellut ryhtyvänsä yrittäjäksi. Y-tunnus on ollut olemassa marraskuusta lähtien. 

  Yllätin itseni vaikka harkitsin yrittäjyyttä pitkään jopa monta kuukautta. Olen ajatellut, ettei minusta tule koskaan yrittäjää, mutta kun olen aikuinen, voin vaihtaa mielipidettä. En ole koskaan ollut äkkinäinen muutoksiin, ja katson tämän kortin kuluvan vuoden loppuun saakka. Sen pitemmälle en laita tähtäintä. Piia naurahtaa. 

Kun kuuntelee Piian tarinaa, voi todeta, että yrittäjyys on verissä: hän on tehnyt aina pitkää päivää, ollut monessa mukana ja lomasta tinkiminen onnistuu. 

– Yritän omien voimavarojeni mukaan eli olen sivutoiminen yrittäjä. Onneksi minun ei tarvitse juosta yrittäjän euron perässä, kun toimeentulo tulee muualta. Päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtyminen vie oman harkinta-aikansa. Mutta jo tällä lyhyellä kokemuksella voin sanoa, että tämä on sydämen juttu. 

Vastaa

 1. Miina sanoo:

  Mainos : Avoinna silloin tällöin viikonloppuisin!!!! Aikamoinen selvittäminen, milloin on kahvila avoinna. Eipä viitisi lähteä kuikuilemaan, että saiskos kafffia vai ei ja kaikki eivät ole ’naamakirjassa’ josta voi tarkistaa.
  Selkeä ilmoitus esim:
  Avoinna joka sunnuntai klo 13-18.
  Silloin tietäis, että tuona aikana saa hyvää pullaa ja kaffia.
  Saa ottaa vinkin 😉

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy