ÄKS

Pride saapuu Äänekoskellekin!

23.06.2022 13:20

Pride tuo tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemat Äänekoskelle Ääniä-viikolla. ”Toivomme, että ihmiset saapuvat paikalle ja tekevät tuen näkyväksi”, tapahtumaa järjestävä Pilvi Honka sanoo.

 

Ääniä Festivaali sekä ryhmä yksityisiä henkilöitä ja paikkakunnalta lähtöisin olevia sateenkaari-ihmisiä järjestävät pride-tapahtuman, jolla puolustetaan jokaisen oikeutta rakastaa muita ja itseään sellaisena kuin on. Kaupungin historian ensimmäinen pride-tapahtuma järjestetään Äänekosken Keskusaukiolta keskiviikkona 27. heinäkuuta kello 16 alkaen.

Pride on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma.

– Oli jo aika saada Äänekoskelle oma pride-tapahtuma, täällä on ollut niin kuolettavan hiljaista! Nuoret ovat olleet suunnannäyttäjiä Äänekoskella. Nyt toivon, että aikuisetkin olisivat valmiita puhumaan aiheesta avoimesti ja kaikkia kunnioittavasti, tässä ollaan tärkeän asian äärellä, tapahtuman järjestelyissä mukana oleva Pilvi Honka sanoo.

Äänekosken nuorisovaltuusto on järjestänyt paikkakunnalla muutamia seksuaali- ja sukupuolivähemmistölle suunnattuja tapahtumia.

– Kyllä tässä meidän aikuistenkin pitäisi tehdä jotain! Nuorten kanssa työskennelleenä aiheesta puhutaan paljon ja se on aivan luonnollista, mutta tietämättömyys lisääntyy mitä vanhempien ihmisten kanssa keskustelee, Honka jatkaa.

Aiheen ympärille on muodostunut keskustelua, kun Honka ja toinen kaupunginvaltuutettu Sirpa Martin jättivät valtuustoaloitteen sateenkaarilipun nostamisesta kaupungintalon salkoon tapahtumapäivänä.

Hongan mielestä aiheen osakseen saama ikävä kommentointi ja vaikeneminen korostavat pride-tapahtuman merkityksellisyyttä.

– Priden teemat ovat edelleen ihmisille vaikeita ja vieraita, hän sanoo.

Suomessa vastaavia tapahtumia on järjestetty jo 70-luvulta asti. Tapahtumilla pyritään kiinnittämään huomiota sateenkaari-ihmisten yhteiskunnalliseen asemaan ja sukupuolen moninaisuudelle. Tänä vuonna vastaavia tapahtumia on ennätysmäärä eli noin 30 koko Suomessa.

Keskusaukion tapahtumassa on mahdollista tulla kasvattamaan ymmärrystään kuuntelemalla paneelikeskustelua prideen liittyvien teemojen ympärillä. Lisäksi luvassa on musiikkia ja muuta ohjelmaa.

– Paikalle voi tulla kuka vain. Tämä on tärkeä avaus tärkeistä teemoista keskustelulle Äänekoskella, Honka sanoo.

Ääniä Festivaali tukee tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden teemoja ja on mukana pride-tapahtuman järjestämisessä. Äänekosken Pride keskiviikkona 27.7. kello 16 Äänekosken Keskusaukiolla. Ohjelma tarkentuu myöhemmin. Vapaa pääsy!

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy