ÄKS

Semmarit Suolahteen – tarina johdattaa 18-päisen orkesterin Wanhan aseman miljööseen

05.07.2022 16:29
Matti Hämäläinen rakastaa tarinoita. Semmareiden tuloon liittyy tarina.

Semmareiden kesärekkakiertue päättyy Suolahteen, Wanhan Aseman ratapihalle. 

 

– Keiteleen rannoilla räjähtää, kun Semmarit saapuu rekkoineen Suolahden wanhan aseman piha-alueelle konsertoimaan lauantaina 9. heinäkuuta klo 19.00. Tervetuloa Äänekoskelle Suolahden Wanhalle asemalle aitoon kulttuurimiljööseen, toivottaa Keiteleen vesiliikenteen perinneyhdistys ry.

Semmarirekka on kaivettu naftaliinista ja viritelty kesäkiertue valmiuteen. Leppoisa retki suuntautuu tällä kertaa varsin mielenkiintoisiin kohteisiin Keski-Suomessa, päättyen Suolahden historialliselle Wanhan aseman ratapihalle.  

– Kesäkeikoilla on aina ollut omanlaisensa, lämmin tunnelma ja odotukset ovat taas korkealla, Semmareiden verkkosivuilla hehkutellaan. 

Semmareiden riveissä on myös äänekoskelaisverta, ja vankkaa yhteyttä Suolahdessa sijaitsevaan perinnetelakkaan. Konsertin järjestelyiden lankoja käsissään pitävä Matti Hämäläinen rakastaa tarinoita. Hän kertoo yhden, sellaisen, joka liittyy vahvasti tulevaan lauantaihin. 

– Tutustuin yhteen semmariin, Joel Linnaan, kulkiessani kylähullu -reissujani. Hän kertoi omistavansa vanhan puuveneen, Aleksin. 

Stopataan tähän: Joel Linna on Reetta ja Esko Korjosen vävypoika. Matti Hämäläinen oli jo laittanut merkille, kuinka Korjosten pihaa koristi tämä kyseinen puuvene. 

– Joel kertoi, ettei vene ole päässyt vesille useaan kesään. Minä tuumasin, että laitetaan vene kuntoon. Ja niin me tehtiin. Ja kohta Joel oli jo meidän yhdistyksen jäsen. Mä tykkään tarinoista, joku syntyy ystävyydestä ja yhteisistä arvoista, Hämäläinen kertoo. 

Vuonna 2020 perustettu Keiteleen vesiliikenteen perinneyhdistys järjestää mielellään tapahtumia – sellaisia, joihin liittyy tarina. 

– Ettei vaan soiteta ja tilata! Naiskuoro Vaput esiintyi Toimi-laivan vesillelaskussa, aivan kuin silloin joskus aikoinaan vuonna 1947 kun Toimia laskettiin vesille, Hämäläinen kertoo. 

Semmareiden vauhdikas show on siis luvassa. 

– Musiikkia kuunnellessa ja askelmerkkejä katsellessa voi nauttia alueella kahvista, pullasta, letuista ja makkarasta. Alkoholia emme tapahtumaan tuo, sillä se on suunnattu koko perheelle sopivaksi. 

Lippuja on mennyt ennakkoon jo mukavasti. 

– Ovelta saa lippuja ja kannattaa tulla kauempaakin. Semmareiden lisäksi saa ihastella Wanhan Aseman seutua, sen kaunista miljöötä ja laivoja, Matti Hämäläinen sanoo. 

Semmarit Suolahdessa Wanhalla Asemalla la 9.7. klo 19

Liput alkaen 25€
Ennakkoon: Kahvila Päivänpaiste – Asemakatu 9, Suolahti / Cafe Möljä Suolahden Wanha Asema, Asemakatu 1, Suolahti
Netistä: https://events.liveto.io/events/semmarit-vanhalla-asemalla
Lisäksi tuntia ennen ovelta

Vastaa

  1. Bullriver sanoo:

    Hienoa, että tämmöistä järjestetään. Mutta jos koko perheen tapahtuma miten lippu voi maksaa 33 euroa…?

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy