ÄKS

Seurakunta kuuluu kaikille -ryhmä valmistautuu jo syksyn seurakuntavaaleihin

02.04.2022 06:09
Seurakunta kuuluu kaikille -ryhmä polkaisi vaalityön käyntiin. Alhaalla vas. Tarja Tarvainen, Maija Piitulainen, ylärivi vas Mervi Oksanen, Riitta Nyrönen, Pentti Kinnunen, Sinikka Rautiainen, Eero Hakonen ja Sirpa Sauriala.

Kirkkovaltuustoryhmä Seurakunta kuuluu kaikille pisti syksyn seurakuntavaalikampanjan käyntiin. Ehdokasasettelu on jo alkanut ja kestää syksyyn saakka. 

 

Seurakuntavaalien konsepti kuuluu: uskottu toivottu rakastettu.

– Kampanjan pohja on kirkon Ovet auki -strategiassa, jonka mukaan kirkon on kutsuttava sisään aivan kaikki. Slogan uskottu toivottu rakastettu ja viesti ”äänestä sellaisena kuin olet” kiteyttävät ajatuksen siitä, että me kaikki olemme tervetulleita kirkkoon ja äänestämään ja että me kaikki olemme uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja, toivotti vaalityön alkaneeksi Tarja Tarvainen Äänekosken Majakassa. 

Mukana oli kahdeksan ehdokkaaksi lähtevää. 

– Tavoitteena on saada iso ja monipuolinen lista. Viime vaaleissa meillä oli ehdolla 18 henkilöä, ja nyt on tarkoituksena saada muutama ehdokas enemmän, Tarvainen laskee. 

Tällä hetkellä ehdokkaita on 11. Mukaan haetaan kaiken ikäisiä ehdokkaita, jotka edustavat mahdollisimman laajasti elämänkokemuksellaan tai työnsä kautta seurakuntalaisia. 

– Toivomme erityisesti mukaan nuoria ehdokkaita. Seurakuntavaaleissa saa äänestää jo 16-vuotiaana, mutta ehdokas pitää olla 18-vuotias seurakunnan jäsen, Tarvainen vinkkaa. 

Viime vaaleissa Äänekoskella jäi äänestysprosentti valitettavan alhaiseksi, sillä vain 18.6 prosenttia äänioikeutetuista kävi uurnalla. 

– On vara mistä parantaa, Tarvainen sanoo. 

Vuoden 2022 seurakuntavaalien vaaliviestit ovat tulevaisuus, yksinäisyys ja myötätunto. Seurakuntavaaleissa valitaan seurakuntien luottamushenkilöt jotka vaikuttavat monin eri tavoin seurakuntansa työhön ja sitä kautta sen tulevaisuuteen. He ovat tekemässä seurakuntien taloutta, henkilöstöä ja kiinteistöjä koskevia päätöksiä. Luottamushenkilöt tukevat paikallisseurakuntien työtä ohjaamalla sitä tulevaisuuteen katsovan strategian mukaiseen toimintaan. Kirkon ylintä päätäntävaltaa käyttävät kirkolliskokousedustajat valitaan luottamushenkilöiden joukosta.

– Valtuutettuna voi päästä päättämään myös muista kuin oman seurakunnan asioita. Viimeksi saimme olla valitsemassa piispaa, Tarvainen kertoo. 

Seurakuntavaaleissa voit olla vaikuttamassa esimerkiksi siihen, miten seurakunnan ovet ovat avoinna. Missä työntekijät ja ihmiset kohtaavat ja kuinka onnistutaan kirkollisissa toimituksissa. 

– Mielestäni olemme menneet kovasti eteenpäin seurakunnassamme. Meillä on suuria asioita päätettävänä samalla meidän on huolehdittava hyvästä taloudenpidosta ja pohdittava suuren kiinteistömassan vaikutuksia talouteemme. 

Muutoksen tuuliakin halutaan. 

– Kirkkolaiva kääntyy hitaasti, mutta asioihin voi vaikuttaa siitäkin huolimatta. 

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakuntien tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle. Seuraavat seurakuntavaalit ovat 20.11.2022. Vaalien ennakkoäänestys on 8.–12.11.2022 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tiistaista lauantaihin.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy