ÄKS

Skeittareiden talvimekka valmistui

20.01.2023 11:03
Onni Peura ja Kalle Remonen pääsivät testaamaan uuden skeittihallin ensimmäisten joukossa. Halli avautuu helmikuun alussa.

Pitkään toivottiin, pitkään odotettiin – ja nyt, vihdoin ja viimein, päästään Äänekoskella skeittamaan ja scoottaamaan sisätiloissa. Suolahdessa sijaitsevan Suojarinteen Terapiatalon liikuntasaliin rakennettu skeittihalli on käyttäjiä vaille valmis. 

 

Tila on kunnostettu ja remontoitu itse tarkoitusta varten: kaupunki teki hyvät pohjatyöt eli ensin purkutöitä, sitten sähkö- ja LVI-töitä ilmanvaihtokanavien puhdistuksia myöten. Katon rajassa hurisee kaksi lisälämmitintä ja valvontakamerat valvovat käyttöä. Hätäpoistumistiet ja sammuttimet on myös huomioitu. 

– Sali on aikansa lapsi, ja nyt siitä on riisuttu kaikki tarpeeton, puolapuista alkaen, vs. vapaa-aikajohtaja Jupe Pohjolainen sanoo. 

Kaupunginvaltuusto hyväksyi joulukuussa 2021 150 000 euroa skeittihallin rakentamiseen ja suunnitteluun. 

– Budjetti piti ja kokonaiskustannus on noin 70 000 euron luokkaa vaikka rakennusmateriaalien hinta on noussut. Hintalappua oli vaikea arvioida, sillä emme tienneet tuleeko purkamisen yhteydessä yllätyksiä, Pohjolainen laskee.  

Tilaa hallitsee Suolahden Rullalautailijat ry. Taustalta löytyy aktiivisia henkilöitä, jotka ovat puskeneet asiaa eteenpäin ja tehnyt valtavan hyvän työn, että ollaan nyt tässä pisteessä. Scoottaajille ja skeittaajille on suunnitteilla omat vuoronsa.

– Heidän kauttaan voi ostaa kausikortin, jolla saa henkilökohtaisen ovikoodin. Halli avataan käyttöön helmikuun alussa. Turvallisuusasioiden suhteen on yhteistyötä tehty myös paloviranomaisen kanssa, kaupungin tilapalveluiden vs. toimistoinsinööri Hanna Räsälä kertoo. 

Rakennus on kaupungin omistuksessa, tosin purku-uhan alla. 

– Uskon, että rakennus sai nyt jatko-aikaa, Räsälä sanoo.

Skeittihallin tulo kaupunkiin vastaa huutoon. Hallia on odotettu pitkään, lähes parikymmentä vuotta. 

– Tällaiset projektit käynnistyvät yleensä kuntalaisten toiveesta. Sitten kun lisätään vielä oikea tarve niin homma saadaan maaliin. Ville Mäkisen nimi nousee projektissa keskiöön, sillä hänen sinnikkyydellä on todella iso merkitys sillä, että tämä hanke on mennyt kaupungin mankelin läpi niin virkamiesten kuin päättäjien tasolla, Pohjolainen kertoo. 

Räsälä iloitsee harrastajien aktiivisesta otteesta hallin saamisesta Äänekoskelle. Hän sanoo, että käyttäjiä on kuunneltu tarkalla korvalla. 

– Skeittihallin suunnitteli ja toteutti Huuhan parkinkin rakentanut Windmill SPS, Räsälä kertoo. 

Itsekin skeittausta harrastaneena Pohjolainen katsoo salia asiantuntevin silmin. 

– Uskon, että sali toimii molempien käyttäjäryhmien tarpeeseen. 

– Skeittaukseen tämä on tilan kokoon nähden todella hyvä. Tässä on avaraa tilaa ja monta erilaista objektia. Luulen, että myös scoottajat tulevat tykkäämään salista, neljä vuotta skeittausta harrastanut Onni Peura sanoo. 

(juttu jatkuu kuvan alla)

Skeittihalli toimii myös scoottaajien tarpeisiin.

Skeittihallin varusteisiin kuuluu myös pieni taukotila, johon saa luvan perästä kirjata oman täginsä. Myös wc löytyy. 

– Olosuhteet ovat nyt erinomaiset skeittaamiseen ja scoottamiseen myös talvikuukausina. Me toivomme kaupungin ja Suolahden Rullalautailija ry:n kanssa tänne hyvää skeitti- ja scoottikulttuuria, että tänne tullaan harrastamaan lajia. Tämä on puhtaasti harrastustila. 

– Teemme hyvää yhteistyötä ja puutumme väärinkäytöksiin. Kaupungin puolesta olemme tyytyväisiä skeittaajien kanssa tehtyyn yhteistyöhön ja nyt alamme harjoitella yhdessä toimimista.

Äänekoskella on satoja skeittauksen ja scoottauksen harrastajia. Vuonna 2018 valmistunut Huuhan skeittiparkki lisäsi lajien kiinnostusta ja harrastajia. Paikalle kutsutut skeittarit, Onni Peura ja Kalle Remonen ovat yhtä hymyä. 

– Meillä on suunnitteilla pienet avajaiset. Nyt kun pääsee vihdoin tänne halliin, niin täytyy sanoa, että tuntuu aivan törkeän hyvältä, Kalle Remonen huokaa. 

– On tosi siistiä, että tämä tuli tänne, Onni Peura komppaa. 

Oli ilo katsoa vierestä kun skeittilauta tömähti lattiaan ensimmäisen kerran. Kun nenään hiipi vielä tuttu vanerin tuoksu, oli toimittajallakin tunnelma aivan kotoisesti kohdallaan. 

Kaupunki tiedottaa myöhemmin hallin avautumisesta. 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy