ÄKS

Suositut Lasten kulttuuripäivät jälleen Äänekoskella kesäkuussa

02.05.2023 09:36
Simon Llewellyn kasvoi Belfastissa, Pohjois-Irlannissa, mutta on nyt kotiutunut Suomeen. Hän on esiintynyt yli 25 vuoden ajan yli 20 maassa aina Englannin kuninkaallisista, Keski-Euroopan kabareeyleisöistä Jordanian pakolaiskeskusten lapsiin.

Äänekosken Lasten kulttuuripäivät ilostuttavat jälleen lapsiperheitä 7.-11.6. Ohjelmassa on tänä vuonna muun muassa musiikkia, teatteria ja katusirkusta.  

 

Lasten kulttuuripäivät avataan keskiviikkona 7.6. katusirkuksen merkeissä. Belfastista lähtöisin oleva, Tampereelle kotiutunut sirkustaiteilija Simon Llewellyn esittää esityksen We are the champions. Esitys nähdään Rantapuistossa klo 11.30 ja Konginkankaalla keskustan leikkipuistossa klo 17.

Esiintyjä Simon Llewellyn kasvoi Belfastissa, Pohjois-Irlannissa, mutta on nyt kotiutunut Suomeen. Hän on esiintynyt yli 25 vuoden ajan yli 20 maassa aina Englannin kuninkaallisista, Keski-Euroopan kabareeyleisöistä Jordanian pakolaiskeskusten lapsiin. Äänekoskella nähtävä We are the Champions koostuu korkeatasoisista sirkustempuista sekä yleisöä osallistavista lämmittelyistä, tanssista ja laulusta.

Sumiaisissa nähdään torstaina 8.6. klo 17 musiikkipitoinen tarinakonsertti Veikko tahtoo ulos. Esitys perustuu Anja Erämajan samannimiseen kirjaan ja sen laulut on säveltänyt Tuija Rantalainen. Tarinakonsertti on saanut ensi-iltansa Musiikkiteatteri Kapsäkissä maaliskuussa 2023, ja sen nimikappale on myös Pikku Kakkosesta tuttu. Vahtikoira Veikko on myös muista esityksistä tuttu, Lasten rakastama hahmo, jonka esityksissä ei ole tylsää!

Erityisesti perheen vauva- ja taaperoväelle suunnattua ohjelmaa on tarjolla perjantaina 9.6. Painotalolla. TaidePiiLOn Kukkameressä lapset perheineen pääsevät heittäytymään kukkien maailmaan, surffailemaan kukkaisilla aalloilla ja tutkimaan ja aistimaan kukkameren salaisuuksia. Oman kukan voi poimia mukaan non stop -työpajasta, jossa kepeistä ja värikkäistä materiaaleista taiteillaan kuihtumattomia kukkia vaikka oman kukkapenkin ilostuttajaksi. Klo 9-10 tarjolla on aamiainen. Kukkameri on avoinna klo 10-13. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Äänekosken avoimen päiväkodin kanssa.

. Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään.

Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään. Kuva Antti Kokkola.

Tänä vuonna Lasten kulttuuripäivät tekee yhteistyötä Äänekoski Äksönin kanssa yhteisessä koko perheen Picnic -tapahtumassa Rantapuistossa. Lauantaina 10.6. klo 10.30 Rantapuiston lavalle astelevat suursuositut Mutaveijarit, joka vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville kesäreiteille. Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan, joita kuuntelevat mielellään niin lapset kuin aikuisetkin.

Mutaveijareiden uusin albumi Nyt mennään! (2019) palkittiin lastenmusiikin Jellonagaalassa Vuoden lastenlevynä ja oli vuoden 2020 Emma-ehdokkaana lastenmusiikkikategoriassa. Mutaveijareiden esikoislevy Ympäri ämpäri! (2016) oli niin ikään Emma-ehdokas ja se on myös palkittu Varhaisiän Musiikinopettajien kunniamaininnalla.

Päätöspäivänä sunnuntaina 11.6. saadaan nauttia nukketeatterista sekä improvisoiduista lauluista.

Suolahtisalissa nähdään klo 10.30 alkaen Teatteri Tuomikon Suuri Seikkailu on soolonukketeatteriesitys, jonka pohjana on lasten leikkien logiikka. Leikin maailmat rakentuvat näyttämölle katsojien silmien edessä ja lelut heräävät eloon nukketeatterin ja varjoteatterin keinoin. Esitys muistuttaa ystävyyden voimasta ja siitä, että pienikin voi olla rohkea. Esityksen jälkeen noin klo 11 alkaen järjestetään Kurkkaus kulisseihin -työpaja, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan lähemmin esityksen lavastukseen ja tekniikkaan. Kotiin viemisiksi jokainen saa vinkkejä ja uusia ideoita varjoteatterin toteuttamiseksi omassa kodissa.

Lasten kulttuuripäivät päättyvät su 11.6. klo 14 alkaen improvisoituun musiikkiteatteriin Tarinataikureiden Soiva Seikkailu -esityksessä. Maltti ja Valtti -duosta tuttu Jussi Ollila ja Petri Tiainen luovat improvisaation ja musiikin avulla Mikkosalin näyttämölle seikkailun, jossa yleisökin pääsee auttamaan tarinan keksimisessä ja laulamaan mukana. Jokainen yleisö on erilainen, jokainen esitys on erilainen.

Lasten kulttuuripäivät 7.-11.6.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy