ÄKS

Superilmoittaja äänessä – Pub Markus on ÄKSän kanta-asiakas

09.03.2021 07:00
Jore ja Nana Sohlman tutkivat tasan 10 vuotta sitten ilmestyttä ensimmäistä ÄKSää ja siinä ollutta Pub Markuksen mainosta.

Kun yrittäjä pärjää niin silloin pärjää koko kaupunki, tätä ei tarvinne rautalangasta todeksi vääntää. 

 

Pub Markuksen yrittäjäpariskunta, Jore ja Nana Sohlman, kertoo, kuinka korona on korostanut yrittäjyyttä. On nimittäin pitänyt yrittää aivan tosissaan, että on selvinnyt valtioneuvoston, aluehallintoviraston sekä ministeriöiden rajoitusten viidakossa. 

– Ravintoloiden aukiolojen suhteen ollut melkoista sählinkiä ilmassa, Sohlmanit huokaavat. 

Pub Markus, tuttavallisemmin Make, laittoi vuosi sitten ovet kiinni niin sanotusti etulinjassa. Sen jälkeen ollaan oltu auki vaihtelevalla menestyksellä, eli rajoitusten puitteissa.

– Jos minä voisin päättää sulkisin rajat, sillä ravintolat eivät ole niitä pahimpia taudin levittäjiä vaan ulkomailta tullut työväki, Jore puuskahtaa. 

Pubia pyöritetään nyt puhtaasti oman perheen voimin, sillä tiskin takana ja salissa häärii myös tyttäret Nora ja Andrea. 

Taikurin keikatkin on korona pyyhkäissyt kalenterista pois. 

– Tälle vuodelle on yksi keikka merkittynä. Saa nähdä miten juhannuskeikan käy, Jore pohtii.

Tunnelma on totaalisesti erilainen kuin tasan kymmenen vuotta sitten. Halusimme haastatella Sohlmaneja, sillä Pub Markus on ollut ensimmäisestä numerosta lähtien lehtemme niin sanottu kanta-asiakas. Suoraan sanottuna Superilmoittaja. Pub Markus on kertonut kymmenen vuoden aikana, lähes joka ikisessä ÄKSÄssä mitä Makessa tapahtuu. Iso kiitos luottamuksesta! 

– Kun kuulin, että Äänekoskelle perustetaan oma yksityinen lehti, ja keitä sen remmissä on, oli valinta selvä. Haluamme tukea paikallista ja tiedämme, että ÄKS on lehti, jota luetaan ja jossa  ilmoitus huomataan. Olemme huomanneet, kuinka lehdellä on hyvä ote ilmoitusasioista sovittaessa ja itse ilmoitusvalmistuksessa: ilmoitukset ovat juuri meidän näköisiä, Jore sanoo. 

Jore ja Nana ovat yrittäjiä, jotka haluavat olla tukemassa paikallista toista yrittäjää, ei vain ÄKSää. On sanomattakin selvää, että jos yrittäjä pärjää, pärjää koko kaupunki. 

– Ostamme kaiken mahdollisen paikkakunnalta ja olemme myös mielellämme sponsoroimassa äänekoskelaista tekemistä. Yrittämisestä on tullut tapa elää ja toimia yhteisen hyvän eteen, sekä tuoda Äänekoskelle kulttuuria ja tekemistä laidasta laitaan, Jore sanoo. 

Jore ja Nana kiittävät ÄKSää erityisesti sen roolista kulttuurin äänitorvena. 

– ÄKS on vienyt äänekoskelaista kulttuuria eteenpäin ja tuonut sitä näkyväksi. Kiitos myös hyvästä tiedottamisesta mitä täällä tapahtuu. Ei lämmitä yrittäjää, kun kerrotaan mitä tapahtui, Jore muistuttaa. 

Siitä tulee sloganimme: ÄKS on etukenossa. 

Pub Markus on toiminut jo 30 vuoden ajan. ÄKS on varsin nuori jos siihen peilaa. Vuosikymmenten aikana on nähty ja kuultu jos minkälaista showta ja esiintyjää. Parkettia on kulunut tanssijalan alla ja huurteisia on ääntä kohti mennyt lukemattomia tuoppeja. Pub Markus on antanut lavan käyttöön vuodesta 2012 järjestetylle ÄKS-Rockille. 

– Minä annan tilat, ÄRMY ja te hoidatte loput. 

Mutta ketä Pub Markus mainostaa Äänekoskelle tulevaksi 9.3.2011 ilmestyneessä, kaikkien aikojen ensimmäisessä ÄKSässä? 

Annetaan viiden pisteen vihje: Hänellä on äänensä pelissä Mikko Niskasen elokuvassa Ajolähtö. Kolmen pisteen vihje: Hän voitti Syksyn Sävel -laulukilpailun neljä kertaa. Yhden pisteen vihje: Siniset silmälasit! 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy