ÄKS

Tekninen lautakunta haluaa käyttää Sammakkokankaan optiokauden

02.03.2017 16:09
Jäteas(t)ia alkaa mennä mutkalle.
Teknisen lautakunnan kokouksessa käytiin pitkä keskustelu jäteyhtiöön liittymisestä keskiviikkona 1. maaliskuuta.

 

Esityslistan pykälä 3 ” Jätehuoltosopimuksen optiovuosien käyttämättä jättäminen (Sammakkokangas Oy)”, herätti lautakunnan puheenjohtaja Ilkka Kovasen mukaan lautakunnassa hämmennystä, sillä kaupunginvaltuusto teki asiasta periaatepäätöksen jo 20. helmikuuta.

– Ihmetyttää, että miksi asia edes lautakuntaan, jos päätös on jo tehty, Kovanen sanoo.

Valtuustossa optiokaudesta keskusteltaessa ilmoitettiin, ettei optiokausi ole käytettävissä, kun taas teknisen lautakunnan esityslistatekstissä kerrotaan, ettei Sammakkokangas Oy ” enää suhtaudu suopeasti optiokauden käyttöönottoon”.

Teknisen johtajan ehdotus lautakunnan päätökseksi kuului seuraavasti:
– Tekninen lautakunta merkitsee tiedoksi valtuuston 20.2.2017 tekemän päätöksen jätehuollon toimintamallista ja toteaa, että kaupunki ei pyydä Sammakkokangas Oy:ltä olemassa olevaan hankintasopimukseen liitettävän optiokauden käyttöönottoa.

Lautakunnan kokouksessa tehtiin muutettu ehdotus ja sen mukainen päätös.

– Päätös oli, että pyritään saamaan optiokausi käyttöön vuoden 2017 loppuun saakka. Näin saataisiin ainakin puoli vuotta aikaa selvittää asiaa, Kovanen sanoo.

Tekninen lautakunta ei ota virallista kantaa valtuuston päätökseen.

– Voihan olla, että osakkuus on lopulta paras vaihtoehto, mutta nyt vaan halutaan selvittää tämä asia kunnolla, Kovanen sanoo.

Äänekosken kaupunginhallitus käsittelee Sammakkokankaan osakkeiden ostamista kokouksessaan maanantaina.

Aiemmin:
Jätehuollon uusi toimintamalli meni läpi valtuustossa

Vastaa

  1. Kaapo sanoo:

    Optio tosiaan antaa päättäjille mahdollisuuden perehtyä asiaan kunnolla. Valtuustohan ei ole tehnyt päätöstä, vaan periaatepäätöksen.

    Ihmetyttää hallintojohtajan kommentti lehdistössä, että valtuusto on päättänyt asian, vaikka niin ei ole. Valtuuston päätöksellä (periaatepäätöksellä) ei ole sitovia oikeudellisia vaikutuksia. Virkamiehet ovat halunneet valtuustolta hakea, ohi teknisen lautakunnan, periaatepäätöksen, jota käytetään sitten valmistelun apuna tyyliin, että valtuustohan on asiasta ”päättänyt”/linjannut ja sitä ei voi muuttaa.

    Onneksi hallituksessa, valtuustossa ja teknisessä lautakunnassa on fiksuja ihmisiä, jotka pitävät menettelyä erikoisena ja kyseenalaistavat sen. Tsemppiä maanantain kokoukseen!

    Nyt kannattaa kuntavaaleissa käyttää äänioikeuttaan ja antaa äänensä kuntalaiset etua valvoville ehdokkaille- KOK, KD, PS ja osalle KESK sekä VAS

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy