ÄKS

Tekstiilikuitukoetehtaan tuotanto käynnistynyt

08.09.2020 09:56 (muokattu 08.09.2020 10:16)
Historiallinen hetki! Äänekosken koetehtaallamme valmistui perjantaina ensimmäinen tekstiilikuituerä.

MI Demon omistama ja operoima, Metsä Groupin paperisellusta tekstiilikuitua valmistava koetehdas on nyt edennyt vaiheeseen, jossa koetehtaassa on onnistuttu valmistamaan ensimmäinen tuote-erä. 

 

Päätös ainutlaatuiseen hankeeseen tehtiin vuoden 2018 lopussa, kun Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring ja japanilainen ITOCHU perustivat yhteisyrityksen. MI Demon, ja ryhtyivät sen puitteissa rakentamaan uutta koetehdasta Äänekoskelle. Uuden rakennuksen harjannostajaisia juhlittiin maaliskuussa 2019 ja laitteiden asennusvaihe alkoi heinäkuussa 2019.

Varsinainen tuotannon startti ja sitä seuraava testiajovaihe, joiden aikana koetehtaalla on runsaasti päälaitetoimittajien edustajia auttamassa käynnistyi helmikuun lopussa 2020.

– Toiminta keskeytettävä maaliskuussa pääasiassa maailmalla leviävän koronaviruspandemian johdosta. Testiajon jatkamista ryhdyttiin tarkemmin suunnittelemaan heinäkuussa ja varsinainen testiajo käynnistyi uudelleen elokuun keskivaiheilla. Tällöin avainkumppaneidemme edustajat olivat jälleen paikalla Äänekoskella. Onnistuneen yhteistyön ja testiajotoiminnan seurauksena MI Demon laajennettu tiimi on nyt onnistunut valmistamaan ensimmäisen erän tekstiilikuitua. Ensimmäisen tuote-erän onnistunut valmistus on tärkeä merkkipaalu koetehdashankkeessa. Tiimimme ja kumppanimme ovat tehneet ammattitaitoista työtä hankkeelle omistautuneina. Tästä olen hyvin ylpeä. Yhteen hiileen puhaltamista parhaimmillaan, kuvaa Niklas von Weymarn, Metsä Springin toimitusjohtaja ja MI Demon hallituksen puheenjohtaja.

Laitteiden testiajot saatetaan loppuun seuraavien viikkojen aikana. Sitä seuraavassa vaiheessa pyritään osoittamaan uuden valmistusmenetelmän toteutuskelpoisuus teollisessa mittakaavassa. Parhaassa tapauksessa Suomeen päätettäisiin tulevaisuudessa rakentaa koetehdasta selvästi suurempi tekstiilikuitua valmistava tehdas.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy