ÄKS

Toni Salonen on Vuoden uusi yrittäjä Äänekoskella ”Tartuin tilaisuuteen ja panin toimeksi”

21.09.2022 09:13
Toni Salonen on Vuoden uusi yritäjä, Onnea!

Äänekoskella valittiin ensimmäinen Vuoden uusi yrittäjä. Juhlallisuuksia pidettiin ÄäneHubilla. 

 

– Kyllähän se oli aika lailla sattuman kauppaa, että päädyin yrittäjäksi ja juuri tähän yritykseen. Eteen osui tilaisuus, johon teki mieli tarttua ja sitten pitikin jo panna toimeksi, kuvailee äänekoskelainen Toni Salonen ryhtymistään Sähkö Niskanen Oy vetäjäksi ja uudeksi omistajaksi viisi vuotta sitten.

Hän kertoo, ettei ollut suuremmin suunnitellut yrittäjän uraa, mutta kun tieto oman kylän tutun yrityksen myyntiin tulosta osui silmiin, se myös sytytti Pukkimäen pojan.

Taustalla oli sähköasentajan tutkinto Äänekoskella Pokella ja sitten kymmenisen vuotta töissä isossa sähköurakointiyrityksessä. Lisäkoulutus kiinnosti.  Salonen valmistui sähköinsinööriksi ja palasi vielä vuodeksi vanhalle työnantajalle, kunnes netti-ilmoitus antoi elämälle uuden suunnan. Mies päätti ryhtyä pystymetsästä yrittäjäksi.

– Kun rupesin selvittämään yritysoston mahdollisuuksia, tarjosi kaupungin elinkeinotoimi tärkeää apua ja asiat pantiin sujumaan rahoituksineen kaikkineen. Monta oli mutkaa matkassa. Kyllä siitä oli korvaamatonta apua, Salonen kiittelee.

Kiitosta saa myös yrityksen myynyt Timo Niskanen verkostoineen ja yhteistyökumppaneineen sekä ammattitaitoinen ja kokenut työporukka, joka hallitsi kuviot entuudestaan.

– Siirtymä oli koreilematon. Timo esitteli minut yhtenä aamuna ja kertoi että tässä on teidän uusi vetäjä ja siitä sitten hommat jatkuivat.

Henkilökunta on nyt kaksinkertaistunut ja palveluksessa on kuusi sähköasentajaa. Salonen työskentelee jatkuvasti itsekin asentajana ja kertoo olevansa täysipäiväinen yrittäjä ja asentaja, joten vapaa-aika tuppaa olemaan hakusalla.

– Työn määrä on kyllä yllättänyt ja kiirettä on riittänyt ihan kiitettävästi. Ajankäytön hallinta onkin osoittautunut tosi tärkeäksi tekijäksi yrittäjän arjessa ja toiminnan sujumisessa.  

Urakointilistalla on teollisuusasennuksia, ok-taloja ja muita rakennuskohteita. Iso työllistäjä ja yhteistyökumppani ovat isännöintitoimistot, jotka pitävät huolta ikääntyvien kiinteistöjen kunnosta.

– Meiltä kyllä lähdetään pienellekin keikalle. Ihan vaikka katkaisimen vaihtoon, Salonen kertoo.

Eri puolilla Suomea valitut Vuoden uudet yrittäjät ovat toimineet yrittäjinä 1-5 vuotta, ja heidän joukostaan valitaan valtakunnallinen vuoden uusi yrittäjä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy