ÄKS

ToPo kävi maksamassa Huimalle potut pottuina

08.02.2014 20:14
Lonniya Braggin taistelu ei siivittänyt Huimaa voittoon.

Tasan viikko sitten lauantaina Huiman naiset hakivat riemukkaan vierasvoiton ToPo:sta Helsingissä. Tällä kertaa vuorossa oli samojen joukkueiden kohtaaminen Äänekosken Liikuntatalossa. Jälleen vierasjoukkue poistui kentältä voitokkaana, sillä helsinkiläiset veivät arvokkaat Naisten Korisliigan sarjapisteet mukanaan lukemin 71–83 (17–27, 18–15, 17–21, 19–20).

– Vastustajallahan oli aivan uskomattoman hyvä heittopeli, Äänekosken Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi löysi tappion syyksi tilastoja tutkaillessaan.

Torpan Poikien päävalmentaja Kari-Pekka Klinga sen sijaan näki oman joukkueensa puolustuksen olleen avainasemassa.

– Me oltiin tänään puolustuksessa parempia kuin Helsingissä. Eikä kyllä Äänekoski kovin hyvin heittänytkään, Klinga kertoi.

Huiman pelin ongelmat kiteytyvät tällä hetkellä tuoreimpaan hankintaan Brandi Davisiin (17/4). Kesken kauden joukkueeseen tuleva uusi pelaaja usein sotkee kuviota hetken aikaa, mutta Davisin kanssa tilanne on normaaliakin hankalampi.

Brandi Davis tykkää pallosta välillä hieman liikaakin.

Brandi Davis tykkää pallosta välillä hieman liikaakin.

Davis on ottanut Huiman hyökkäyspelissä niin ison roolin, että joukkue käytännössä voittaa ja kaatuu pelaajan mukana. Tästä nämä kaksi ToPo-peliä ovat oiva esimerkki. Davisin heiton upotessa Huima voi kaataa kenet tahansa, mutta itsekkään pelaajan heiton takkuillessa joukkuepeli kärsii pahemman kerran.

Ulriikka Latvala jatkoi hyviä peliesityksiään.

Ulriikka Latvala jatkoi hyviä peliesityksiään.

Huimasta parhaan iltapuhteen teki Lonniya Bragg (18/18). Kenya Robinson (14/5) teki minkä pystyi, mutta oli usein vaikeuksissa ToPo:n puolustuksen puristuksessa. Sanna Jämsen (12/5/5 syöttöä) ja Ulriikka Latvala (10/1) kokosivat myös kelpo tilastot.

Tasaisen vahvan ToPo:n ykkönen oli puolet heitoistaan upottanut Venlakaisa Hölttä (23/6).

 

Vastaa

  1. Juu sanoo:

    Miksi Latvalan peliaika vähäinen? Ja Nurmi pelaa vähillä tehoilla enemmän? Tilastojen mukaan voisi tehdä valmennus ratkaisuja Nurmen peluuttamiseeta, mutta kun on valmentajan tytär…

  2. kukkupöö sanoo:

    kyllä vois melkein huima harkita jo valmentajan vaihdosta. Ei taida Mervillä olla enää paljon annettavaa joukkueelle! Joku pikkusen enemmän tajuava vois laittaa sen Emmin pikaliimalla penkkiin kiinni ku ei saa mitää aikaan noilla peliminuuteilla. Enemmän vastuuta Latvalalle ja Rytköselle!!

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy