ÄKS

Tuhansien tavaroiden Tukkuvarastomyymälä Tavarahalli avasi ovensa

11.05.2023 09:03 (muokattu 11.05.2023 20:47)
Myyjä Anu Koskenlahti on täyttänyt Tukkuvarastomyymälän hyllyjä jo jonkin aikaa. Hän arvioi, että avajaisten yhdeksi myyntivaltiksi nousevat tekniset asut ja muutkin tekstiiliosaston tuotteet.

Äänekosken ydinkeskustassa entisen K-marketin tiloissa avataan toukokuun toisena torstaina mittava tuhansien tavaroiden Tukkuvarastomyymälä.

 

Yrittäjä Mikko Simonen osti kiinteistön viime syksynä. Hän arvioi, ettei vastaavaa kauppaa ole ainakaan samassa laajuudessa ja yhtä runsaalla tuotevalikoimalla montaakaan Suomessa.

– Toimintamalli on sellainen, että tarjolla on maahantuojien loppueriä, tukkueriä, konkurssipesien tavaraa sekä outlet-tuotteita ja poistotuotteita.

Yrittäjä kertoo, että tavarakirjo on laaja ja muuttuu sen mukaan, miten hankinnat etenevät. Hän toimii yhteistyössä maahantuojien ja tukkujen kanssa.

– Karkeillekin on oma osasto ja melkoinen vuori niitä onkin tulossa. Tarjonnan toisesta ääripäästä löytyvät avajaisten aikaan LVI- osaston tuotteet ja tarvikkeet, jotka kiinnostavat lähinnä rakennusalan ammattilaisia, Simonen arvioi.

Hinnoittelu on vetovoimaista ja tavaraa on tukun malliin tarjolla myös suuremmissa erissä. Voi yhden sijasta ostaa laatikoittain tai vaikka lavoittain, jolloin hinta on halvempi. Yksittäistuotteitakin joukkoon mahtuu, jos niitä hankintojen mukana vain tulee. Nyt tarjolla on esimerkiksi grillejä ja ajopelejä.

Marketissa  on pinta-alaa 3000 neliötä ja alakerrassa noin 2000 neliön parkkihalli, jonne on mahdollista virittää toimintaa. Lisäksi talossa on valmiina ravintolatilat.

Simonen hakeekin yhteistyökumppaneita ja innostaa ideoimaan saman katon alle lisää toimintoja ja palveluja.

– Tarkoituksena on avata myös kodinkone- ja pienkonehuolto, jos vain löytyy ammattitaitoinen työntekijä palvelukseen tai yrittäjäksi.

Simonen painottaa, että Tukkuvarastomyymälä toimii omana erillisenä yksikkönään ja omalla liikeideallaan, vaikka kuuluu samaan yhtiöön kuin Tarvikekeskus-ketju.

– Rakennuksessa on tilat myös liikeketjun seitsemän toimipisteen keskusvarastolle. Toinen suurvarasto on Jämsässä, Simonen kertoo.

Myymälä työllistää kolme henkeä, jonka arvioidaan riittävän, sillä liike on auki vain neljänä päivänä viikossa.

Myyjä Anu Koskenlahti on ollut järjestämässä tavaraa hyllyille jo jonkin aikaa. Tuoteosastot alkavat hahmottua ja täyttyä avajaisten lähestyessä.

– Tarjontaa on kyllä moneen lähtöön ja merkkituotteitakin voi löytyä. Voi sanoa, että täällä on melkeinpä mitä vaan.

Hän toteaa, että erityisesti tekstiiliosasto on nyt laaja.

– Lisäksi myymälässä on tarjolla muun muassa työkaluja, kodintarvikkeita, puutarhatuotteita, koirankoppeja ja pihahäkkejä, grillejä, kodinkoneita, huonekaluja, mopoja, lemmikkitarvikkeita, ynnä muuta, ynnä muuta.    

– Pitää tulla tutustumaan, että asia selviää. Jos ei heti löydä, mitä hakee niin voi kysyä myyjältä, että löytyykö valikoimasta ja mistä hyllystä, Koskenlahti kannustaa kauppaan.

Koskenlahti toteaa iloisena, että  on hieno juttu, kun Äänekoskelle saadaan uusia palveluja, vetovoimaa ja ihmisiä keskustan katukuvaan, kun pitkään tyhjänä ollut kauppakiinteistö toimii taas.

– Kyllä tämä uusi liike vetää väkeä varmasti kauempaakin, hän arvioi.

Vastaa

  1. Juhani sanoo:

    Siinähän tuossa liiketilassa toimi aiemmin ihan K-Supermarket, eikä koskaan pieni K-Market. Tälle uudelle toimijallekin (ja toivon mukaan tosiaan jatkossa myös muille saman katon alla yrittäville) mitä pirteimmät kannustukset!

    1. Aatu sanoo:

      Mikäs kauppa siinä oli ennen kauppaniskaa?

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy