ÄKS

Tulevaisuuden teknologiat osana kaupungin kesätöitä

19.09.2019 14:26
VR laseilla pääsi tutustumaan Äänekosken matkailukohteisiin kaupungin matkailuinfoissa sekä eri tapahtumissa.
Äänekosken kaupunki tarjosi 12 kesätyönuorelle mahdollisuuden suorittaa Tulevaisuuden teknologiat -opintokokonaisuuden osana kuukauden kesätyöjaksoa. Nuoret työskentelivät kesällä 2019 kaupungin matkailuinfoissa.

 

Matkailuneuvonnan lisäksi nuoret tuottivat sisältöä kaupungin digitaalisen markkinoinnin kanaviin muun muassa 360 -kameralla ja dronella, editoivat materiaalia ja esittelivät kuvaamiaan matkailukohteita VR (virtual reality) laseilla matkailuinfopisteillä ja tapahtumissa. Tulevaisuuden teknologiat -opintokokonaisuus toteutettiin yhteistyössä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston kanssa. Opintojen laajuus oli 15 osaamispistettä, jonka nuoret pystyivät hyödyntämään jatko-opiskeluissaan.

Tapahtumat ja matkailukohteet osana sisällöntuotantoa

Kesätöihin kuuluin myös vierailuja äänesseudulla järjestetyissä tapahtumissa ja matkailukohteissa, kuten esimerkiksi La Kala ooppera, Biotalous -ja juustomessut, Lasten kulttuuripäivät, sekä Metsä Groupin Pro Nemus -vierailukeskus. Näistä nuoret tuottivat materiaalia kuvien, videoiden ja blogikirjoitusten muodossa Visit Äänekosken nettisivuille ja somekanaviin. Nuorten tuotoksiin kuuluvat myös kartat ja kuvat Google Maps -palvelussa, joiden avulla lähimatkailukohteet ovat helpommin löydettävissä myös aluetta tuntemattomalle vierailijalle. Esimerkkinä liikuntapuiston pururadan eripituisten lenkkien mallinnus satelliittikuvaan: https://www.visitaanekoski.fi/nae-ja-koe/184/liikuntapuiston-pururata

Tavoitteena laajempi yhteistyö oppilaitosten ja lähikuntien kanssa

Tavoite yhteistyölle kaupungin matkailumarkkinoinnin ja POKE:n välillä oli löytää uusia mahdollisuuksia niin digitaaliseen sisällöntuotantoon, kuin kesätöiden toteuttamiseen. Nuoret pääsivät kokeilemaan käytännössä, minkälaisia mahdollisuuksia tulevaisuuden teknologiat tuovat muun muassa markkinointiin, ja kuinka erilaisia esitystapoja yhdistelemällä saadaan aikaan monialaista viestintää. Lisäksi tavoitteena oli herättää nuorissa kiinnostusta oman alueen kehittämismahdollisuuksista. Kesän kokemukset olivat niin rohkaisevia, että Äänekoski haluaa jatkaa ja kehittää yhteistyötä niin oppilaitosten, kuin tulevaisuudessa myös lähialueen kuntien kanssa.

Kaikki nuorten tuottama materiaali löytyy Visit Äänekosken nettisivuilta: www.visitaanekoski.fi

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy