ÄKS

Uimarannat ovat kovassa käytössä kesähelteillä

14.07.2021 15:54
Kävimme Selma Liekkisen ja Antti Peuran kanssa kokeilemassa kaupungin uimarantoja.

Paahtavan helteen ja kauniin kesän myötä uimarannat ovat varmasti tulleet hyvin tutuiksi monille kuntalaisille. Ääneseudulta löytyy 13 virallista uimarantaa, joista kolme ovat EU-uimarantoja, joilla on arvioitu käyvän yli 100 uimaria päivän aikana.  

 

EU-uimarantoja ovat Lossinranta, Suojärven uimaranta ja Äänejärven uimaranta. Muita pienempiä uimarantoja ovat: Äänekoskella Kellonkanta, Pankkarin uimaranta, Kovalanniemen uimaranta ja Likolahti. Suolahdessa Majalassa sijaitseva Takalahden uimaranta. Sumiaisissa Hietalahden uimaranta ja Kangaslammen leirikeskuksen ranta. Konginkankaalla Pohjoishiekka ja Kaunolanranta. Äänekoivistossa sijaitseva Koiviston uimaranta. 

Kävimme ahkerien uimarantojen käyttäjien kanssa kokeilemassa kaupungin uimarantoja. 

8-vuotias Selma Liekkinen kertoo, että parhaita olivat rannat, jotka olivat matalia ja joissa oli laituri. 

Ensimmäisenä pysäkkinä oli Sumiaisten Hietalahden uimaranta, josta löytyy pitkä laituri varusteltuna hyppytornilla, sekä rantalentopallokenttä ja paljon tilaa auringonottajille. 

– Vesi oli tosi lämmintä ja kirkasta, mutta ranta syveni nopeasti, 12-vuotias Antti Peura ja Selma sanovat. 

Seuraavaksi suuntasimme testaajien kanssa Konginkankaalle, jossa Pohjoishiekan uimaranta sai osakseen kehuja. Rannalla on pitkä laituri, iso pukukoppi ja rannan syvyys sopii myös nuoremmille käyttäjille erinomaisesti. 

– Täällä on tosi hyvä ja sileä pohja, mutta rannalla ei ole kauheasti tilaa piknikille, Antti ja Selma kertovat. 

Konginkankaan Kaunolanrannassa puolestaan suurella nurmikentällä on paljon tilaa piknik-väelle. Satamassa sijaitsevalla ranta-alueella on myös paljon aktiviteetteja, kuten frisbeegolf-koreja ja grillikatos. 

– Täällä on tosi lämmintä vettä ja paikka on tosi kaunis, Selma ja Antti toteavat. 

Konginkankaan jälkeen suuntasimme testaajien kanssa kohti Äänekoskea, jossa ensimmäinen pysäkki oli Pankkarin ranta. Pankkarin uusi laituri ja auringonottopenkki oli kerännyt väkeä. Rannan vieressä sijaitsee myös uusi minigolf-rata, sekä muita Pankkarin aktiviteetteja. 

– Täällä ei ole varjopaikkoja ja vesi on aika tummaa ja kylmää, mutta auringonottopaikka on tosi kiva, testaajat arvioivat. 

Äänekosken Likolahden ranta oli pienen kävelymatkan päässä parkkipaikalta, mutta rauhallinen ja lapsiystävällinen ranta oli muuten mieluisa. 

– Laituri oli aika matalalla, eikä siitä voinut oikein hyppiä, mutta täällä oli tosi lämmintä vettä ja vieressä oli leikkipaikka, Antti ja Selma arvioivat. 

Lossin rannan hyppytornissa riitti väkeä. Selma kertoi veden olevan lämmintä, mutta hyppytornin ja laiturin olevan liian syvällä. Rannalla viihtyvät kuitenkin hurjapäisemmät, jotka tykkäävät hyppiä hyppytornista. 

Äänejärven uimarannan hyvä sijainti ja lähistöllä olevat aktiviteetit olivat Selman ja Antin mielestä erittäin mukavia. 

– Täällä on paljon tilaa ottaa aurinkoa ja pitää piknikkejä, kaksikko kertoo. 

Kovalan isolla uimarannalla riittää tilaa jokaiselle uimarille ja auringonottajalle. Ranta on sopivan matala kaikille ja pitkä laituri sekä leikkipuisto tuovat viihdykettä perheen pienimmille. 

– Rannalla on ihana pohja ja paljon tilaa uida, Antti ja Selma arvioivat. 

Suolahden Takalahden uimarannalla oli rauhallista. Rannalta löytyy leikkipuisto ja rantalentopallokenttä, sekä paljon varjopaikkoja, joissa voi veden lisäksi viilentyä. 

– Täällä on aika matalaa, eikä laiturilta voinut hyppiä. Leikkipuisto vieressä on kiva, Selma ja Antti kertovat. 

Suolahden Suojärven uimaranta on ollut kaksikon mieleen koko kesän ajan. Suojärven rannalla on iso nurmialue auringonottajille ja leveä ranta uimareille. Rannalla on kaksi laituria ja hyppytorni, sekä pieni leikkipuisto, frisbeegolf-kori ja rantalentopallokenttä. 

– Täällä on paljon tilaa kaikille ja rannalla asuu sorsia, mitkä ovat kivoja, Selma kertoo. 

– Hyppytorni on kiva ja täällä mahtuu uimaan ja hyppimään, Antti jatkaa. 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy