ÄKS

Ulosottolaitos mukana Äänekoskella juuri aloittaneessa Talousneuvolassa ─ uusi palvelu vähentää luukulta luukulle juoksemista

03.05.2021 13:05
Rahoja on taas laskettu uudelleen.

Ulosottolaitos on jalkautunut Äänekoskelle juuri avattuun Talousneuvolaan.

 

Talousneuvolassa annetaan kansalaisille matalan kynnyksen moniammatillista talousneuvontaa ilman ajanvarausta. Kun samasta paikasta saa avun useampaan kysymykseen, asiakkaiden luukulta luukulle juokseminen vähenee.

– Talousneuvolaan voi tulla pienen tai ison asian kanssa. Talousneuvola on uudentyyppinen palvelu, joka on lähtenyt tarpeesta kokeilla uusia matalan kynnyksen tapoja tavoittaa asiakkaita, sanoo Ulosottolaitosta Talousneuvolassa edustava talousneuvonnan suunnittelija Anu Niilo-Rämä.

Talousneuvolassa Ulosottolaitoksen asiantuntijalta voi kysyä yleisesti ulosottoon liittyvistä asioita. Yksittäisen kansalaisen asioihin ei ole mahdollista ottaa kantaa. Asiakkaan palvelu Talousneuvolassa on anonyymiä.

Talousneuvolassa ovat ulosoton asiantuntijan lisäksi mukana talous- ja velkaneuvoja ja sosiaalityöntekijä. Talousneuvola on avoinna parittomien viikkojen tiistaina kello 11─14 vielä neljä kertaa (11.5., 25.5., 8.6., 15.6.).

Koronatilanteen vuoksi Talousneuvola on avattu puhelinpalveluna. Talousneuvolan asiantuntijat tavoittaa numerosta 040 192 8243.

– Kesän jälkeen tavoitteena on, että Talousneuvola jatkuu Äänekoskella ja koronatilanteen salliessa työntekijät on mahdollista tavata paikan päällä. Tarkoista ajoista ja paikoista tiedotetaan myöhemmin.

Jo avatuista talousneuvoloista saatu hyviä kokemuksia

Ensimmäinen Talousneuvola avattiin vuonna 2019 Tampereelle, ja sen jälkeen Talousneuvola on avattu muun muassa Espooseen, Ouluun, Turkuun, Helsinkiin ja Joensuuhun. Kokemukset Talousneuvolasta ovat olleet hyviä. Keski-Suomessa Äänekosken Talousneuvola on jo alueen kolmas, aikaisemmin Talousneuvola on avattu Jyväskylässä ja Saarikan kuntayhtymässä.

–  Saarikan ja Jyväskylän Talousneuvoloiden alku on ollut lupaava, palvelulle tuntuu olevan tilausta. Toukokuussa Keski-Suomessa aloittaa vielä neljäs kokeilu, Laukaa, kertoo Niilo-Rämä.

Talousneuvola on osa Ulosottolaitoksen ja talous- ja velkaneuvonnan yhteistä Ennakoivan talousneuvonnan hanketta, jonka oikeusministeriö on asettanut vuosille 2019─2021. Hankkeen tavoitteena on lisätä kansalaisten talousosaamista ja ehkäistä ylivelkaantumista sidosryhmäyhteistyön avulla.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy