ÄKS

Urholle kirvelevä tappio finaaliavauksessa, mestaruus katkolla lauantaina Laukaassa

16.03.2023 09:35
arkistokuva.

Finaalisarjan avauksesta keskiviikkona tuli niin tiukka kuin odottaa saattoi. Joukkueet olivat tasanneet voitot runkosarjassa, ja peräkkäiset sijoitukset lupailivat kiihkeää ja pieten marginaalien ottelusarjaa. 

Ensimmäisen maalin iskivät vieraat, kun ylivoimalla Jussi Nättinen iski kiekon ohi Joni Mikkolan. Hetki tästä, Niko Pennanen toi kotijoukkueen tasoihin yli 600-päisen yleisön räjähtäessä suosionosoituksiin. Erän loppupuolella vieraiden Olli Hakala pääsi vielä ohjaamaan Gladiatorsin erätauolle johtoasemassa.
Toisessa erässä Urho vei peliä, mutta jäähyt sotkivat ottelun kuvaa. Urho istui kaikkiaan 14 minuuttia kahden minuutin jäähyjä, joka on aivan liian paljon tämän tason vieraita vastaan. Erässä maaleja iskettiin tasatahtia. Urholta onnistui Kristian Kujala, ja vierailta ex-KHL hyökkääjä Miika Lahti, ylivoimalla jälleen.
Kolmas erä oli tiukkaa vääntöä, ja kotiyleisö räjähtikin vain 10 sekuntia ennen loppua, kun Taneli Lappalainen iski Urhon tasoihin. Näin oli edessä jatkoaika.
Jatkoajan alkuun Urho sai ylivoiman, joka kuitenkaan ei tuottanut tulosta. Vain hetki myöhemmin keskialueelle heitetty roikkukiekko pomppi vierasjoukkueen pelaajalle, joka iski kiekon vastustamattomasti ohi Mikkolan.
Urho – Gladiators 3-4 ja.
Ensimmäinen kiinnitys siis laukaalaiselle, ja finaalisarja on katkolla lauantaina Peurungassa. Mikäli otteluvoitot ovat tämän jälkeen tasan, pelataan ratkaiseva kolmas finaali sunnuntaina Suolahdessa kello 16.00

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy