ÄKS

Uutta kesäkahvilaa puuhataan Rantapuistoon kovaa vauhtia: ”Hallituksen päätöksiä seurataan tarkasti”

14.05.2020 12:00
Kuva: Monika Tuuralan kesämaisema 2020 avautuu kesäkahvilan tiskin takaa Häränvirralle.
Tradenomiopiskelija Monika Tuurala hyppää upouuden kesäkahvilan ohjaksiin heti, kun sää ja koronarajoitukset sen sallivat. Rantapuistoon tulee tarjolle ainakin jäätelöä ja virvoitusjuomia.

Suolahden vanhan jäähallin kioski saa uuden elämän Äänekosken Rantapuistossa, kun uusi kesäkahvila Bar & Cafe aloittaa toimintansa tänä kesänä. Tiimiakatemiassa tradenomiksi opiskeleva Monika Tuurala kertoo, että projektia on suunniteltu kaupungin kanssa viime marraskuusta saakka.

– Hetken näytti jo siltä, että korona vie kaikki suunnitelmamme kankkulan kaivoon. Mutta nyt kioski on paikallaan, ja siihen on tehty uusiksi katto, lattia ja osa seiniäkin. Nyt odotetaan jännityksellä, jos kesän ravintolatoiminnalle tulee vielä rajoituksia, Tuurala toteaa.

Tämänhetkisen tiedon mukaan kahvilatoiminta alkaisi 1. kesäkuuta, kun hallituksen asettama ravintoloiden ulosmyyntisuositus lakkaa. Matonpesupaikan viereen nousee tunnelmallinen kesäkahvila terasseineen ja aurinkovarjoineen.

– Kaupunki on hankkinut tähän lavakalusteita ja tynnyripöytiä, mutta varsinaista katosta ei ole tulossa. Ihan kaatosateella siis ei kannata tulla jäätelöä kyselemään, saattaa olla lappu luukulla, Tuurala nauraa.

Kesäkahvilatoiminta onkin riippuvainen kesän keleistä: sadekeli verottaa heti asiakaskuntaa. Tuurala toteaa, että valikoima ja aukioloajat kehittyvät kesän ja kysynnän mukaan. Tarjolle on tulossa ainakin jäätelöä, virvoitusjuomia sekä pientä suolaista ja makeaa.

– Tulisipa oikein kunnon hellekesä! Olen varautunut olemaan itse tiskin takana, mutta tarpeen mukaan palkkaan työntekijöitäkin. On ihanaa, että kaupunki on halunnut satsata tähän. Jos rajoitukset sallivat, olemme jo miettineet pieniä tapahtumia esimerkiksi juhannuksen aikaan, Monika Tuurala paljastaa.

Murskaamon vanha kioski valmistuu paraatikuntoon toukokuun aikana.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy