ÄKS

Vanhustenviikko Äänekoskella on täynnä tapahtumia ja toimintaa – Mukana myös Tapani Kiminkinen!

22.09.2023 09:35

Vanhustenviikkoa vietetään 1.-8.10.2023 ja tänä vuonna teemana on ”Tehdään iästä numero”. Äänekosken runsas ja monipuolinen Vanhustenviikko tarjoaa joka päivälle elämyksiä, iloa, tietoa, kulttuuria, paikallishistoriaa, liikuntaa – ja ennen kaikkea kohtaamisia! Yksinäisyys on valitettavan yleistä ja sitä halutaan torjua yhdessä. Tärkeintä on ihmisten kohtaaminen.

 

Kaikki Vanhustenviikon tapahtumat ovat maksuttomia. Mukaan ovat tervetulleita kaikenikäiset! Ulkoilutapahtumissa on verkkainen tahti, ja tapahtumien tilat ovat pääsääntöisesti esteettömiä.

Vanhustenviikkoon otetaan varaslähtö etkot-tapahtumalla. Viikon avaa virallisesti tunnettu maalaislääkäri Tapani Kiminkinen. Esimerkiksi SeniorSurf -työpajassa tutustumaan kädestä pitäen terveyspalveluiden sähköisiin mahdollisuuksiin. Tapahtumia on tänä vuonna runsaasti myös Äänekosken taajamissa. Viikon jatkot vietetään tanssin merkeissä kaupungintalolla ja etäyhteyksin myös mm. palvelutaloissa. Mukana on myös säännöllisiä tapahtumia, joihin voi tutustua ja jatkaa niissä myös tapahtumaviikon jälkeen.

Äänekosken vanhusneuvosto järjestää ja koordinoi nyt toista kertaa Vanhustenviikkoa täynnä tapahtumia ja toimintaa. Viime vuonna Vanhustenviikkoa järjestämään mukaan saatiin paljon paikallisia yrityksiä, tänä vuonna mukana on laaja joukko yhdistyksiä. Mukana järjestelyissä on mm. Äänekosken kaupunki, Äänekosken seurakunta, Keski-Suomen hyvinvointialue, POKE sekä lukuisia yhdistyksiä ja vapaaehtoistoimijoita.

Tapahtumaviikko on melkoinen yhteinen voimanponnistus, tervetuloa mukaan!

Vanhustenviikko 1.-8.10.2023 Äänekoskella

PE 29.9.

Vanhustenviikon etkot pe 29.9.2023 klo 12-15 Konginkankaan kylätalolla. Luvassa on mm. runoesityksiä, lavikseen tutustumista, senioritanssia, puristusvoima-, verenpaine- ja kehonkoostumusmittausta, ravintotietoa, pelejä (mm. boccia, ketjunheittoa) ja sydäniskurin esittelyä. Musiikista vastaa Konginkankaan Rengit. Kahvitarjoilu. Järj. Konginkankaan Martat ja Rengit, VPK, Eläkkeensaajat, Äänekosken kaupunki ja seurakunta.

SU 1.10.

Vanhustenviikon avajaiset vietetään su 1.10. klo 14-16 kaupungintalon valtuustosalissa. Avauspuheen pitää Tapani Kiminkinen, ajankohtaisesta monikulttuurisuudesta kuullaan Alina Ahtamolta, jonka näyttely on esillä kaupungintalon aulassa. Lopuksi luvassa on vapaat tanssit ja orkesterista vastaa Äänekosken Harmonikkaorkesteri solisteinaan Kati Somiska ja Rauni Parantainen. Kahvitarjoilu klo 13.30 alkaen. Järj. Äänekosken kaupunki ja Äänekosken Energia.

85- ja 90-vuotiaille syntymäpäiväkirkko su 1.10. klo 13 Äänekosken ja Suolahden kirkoissa. Tilaisuuksiin lähetetty henkilökohtaiset kutsut. Muurinpohjalettuja, omat makkarat mukaan. Musisointia. Järj. Äänekosken seurakunta.

MA 2.10.

Retki ja nuotiotuokio ma 2.10. klo 12-14 Väliharjun kodalla Sumiaisissa. Muurinpohjalettuja ja kahvit, omat makkarat mukaan. Musisointia. Väliharjun kota sijaitsee Sumiaistentien varressa, opastus Sumiaistentiellä. Paikoitus Sumiaistentien levikkeelle, liikuntaesteisille löytyy autopaikkoja myös kodan vierestä. Järj. Sumiaisten Eläkeläiset ry ja Sumiaisten Eläkeliitto ry.

Ulkoilupäivä ma 2.10. klo 13 Konginkankaalla, lähtö seurakuntakodilta. Konginkankaan ulkoiluystävät syksyisellä yhteiskävelyllä palvelutalon asukkaiden kanssa ja mukaan ovat kaikki tervetulleita! Illalla seurakuntakodin pihalla maanantaikerho esittää lauluja. Järj. Äänekosken kaupunki, seurakunta, Konginkankaan Ulkoilun ystävät, Tossut ja Tassut liikkeelle -hanke.

Paas poiketen -tilaisuus ma 2.10. klo 12 Suopungissa. Paas poiketen -toiminta elvyttää vanhaa kyläilykulttuuria. Tavoitteena on vähentää ikääntyvien kokemaa yksinäisyyttä ja vahvistaa osallisuuden tunnetta vapaaehtoisvoimin. Puhujana EKL:n Paula Noresvuo. Kahvitarjoilu. Järj. Suolahden Eläkkeensaajat ry.

TI 3.10.

Historiakävely ti 3.10. klo 10 Konginkankaalla. Lähtö kirkon portailta seurakunnan aamupuuron jälkeen. Muistellaan yhdessä Konginkankaan historiaa yhteiskävelyn merkeissä. Oppaana Helena Ojanen. Avoin kaikille. Kesto noin 1h. Järj. Äänekosken kaupunki.

Hyvinvointi- ja digipäivä ti 3.10. klo 9-14 POKElla. Klo 9-12 SeniorSurf -digiaamupäivä: tutustutaan ÄäneHubiin ja klo 9 hyvinvointialueen ICT-palvelupäällikkö Sirpa Sundgren kertoo, miten ikäihmiset voivat hyödyntää digitaalisia terveyspalveluja (mm. Omaolo, sähköiset ajanvaraukset, Hyvis-tietokanta). Pokelta Milja Forsman ja opiskelijat. Klo 9-11 ja 12-14 Hyvinvointi-iltapäivä: mm. haudehoito, syväpuhdistus, päänahan hieronta, hiustenpesu ja laitto, käsimanikyyri. Varaa hoitoaikasi ennakkoon puh. 040 356 5899. Klo 11-13 Yhteisruokailumahdollisuus Poken Oppikokissa, hinta 12 eur/hlö. Järj. POKE ja Keski-Suomen hyvinvointialue.

Taidemuseon näyttely avoinna ti-to 3.-5.10. klo 12-16 ja maksuton sisäänpääsy yli 70-vuotiaille. Esillä Koskelan opettajien töitä. Järj. Äänekosken kaupunki.

KE 4.10.

Satu ja Arto Rantasen konsertti ke 4.10 klo 13 Äänekosken kirkossa kaikille tänä vuonna 80 vuotta täyttäville. Kahvitarjoilu. Järj. Äänekosken seurakunta, kaupunki ja hyvinvointialue.

Taidekävelykierrokset ke 4.10. klo 9.45 ja 14.30, lähtö kaupungintalolta. Opastettu kävelykierros kaupungintalon lähiympäristön ulkona oleville taideteoksille. Kesto noin 1 h. Sään mukainen varustus. Oppaana museonjohtaja Marjo Ahola. Järj. Äänekosken kaupunki.

Historiamuistelot ke 4.10. klo 12-15 Väksyn museolla Suolahdessa, os. Katvelankatu 11. Maksuton sisäänpääsy. Opas paikalla. Järj. Äänekosken kaupunki ja Väksyn museo.

TO 5.10.

Historiakävely to 5.10. klo 10.30 Suolahdessa, lähtö Wanhalta Asemalta. Muistellaan yhdessä Suolahden historiaa yhteiskävelyn merkeissä. Kesto noin 1h. Oppaana Helena Ojanen. Järj. Äänekosken kaupunki.

Nuotiotuokio to 5.10. klo 17 Kukkulanmäen nuotiopaikalla Suolahdessa. Turinointia ja tunnelmointia. Makkaranpaistoa. Järj. Suolahden kyläyhdistys ja Suolahden Eläkkeensaajat ry.

PE 6.10.

Leffapäivä pe 6.10. klo 14 Painotalolla. ”Me tulemme taas” (1953) -elokuvanäytös Reino Helismaan sävelien tahtiin. Popcornia tarjolla. Järj. Äänekosken kaupunki.

SU 8.10.

85- ja 90-vuotiaille syntymäpäiväkirkko su 8.10. klo 13 Konginkankaan ja Sumiaisten kirkoissa. Tilaisuuksiin lähetetty henkilökohtaiset kutsut. Muurinpohjalettuja, omat makkarat mukaan. Musisointia. Järj. Äänekosken seurakunta.

KE 11.10.

Vanhustenviikon jatkot tanssien ke 11.10. klo 15-17 kaupungintalon valtuustosalissa. Musiikki live-lähetyksenä Oopperatalolta, valtuustosalin lattia varattu tanssille. Lähetyksen esiintyjänä on sopraano Leena Liimatainen ja Kimmo Leppälän orkesteri, juontajana Juhana Suninen. Omakustannekahvit kaupungintalon alakerran kahvilasta. (Linkin kautta lähetystä voi seurata myös kodeissa ja palvelutaloissa, linkki julkaistaan kaupungin verkkosivuilla myöhemmin.) Järj. Äänekosken kaupunki.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy