ÄKS

Vauhti kiihtyy – kesäkuun KuusYsäreille huippukattaus

15.03.2023 12:00
Vielä on maltettava 107 päivää ja sitten starttaa KuusYsärit. Matti Leppänen on tilannut Suolahteen huikeat esiintyjät ja sinisen taivaan. 

Matti Leppänen laittaa pystyyn Suolahden ja koko Äänekosken historian kovimmat ysärimytkeet – Asemakadun sykkeeseen saapuu muun muassa Portion Boys. 

 

Kesä-heinäkuun taitteessa kuullaan Suolahdessa ysärimusiikin ilosanomaa, kun KuusYsärit räjähtää kaupunkiin. Järjestyksessään viidennet KuusYsärit tulevat kovempana kuin koskaan. 

– Ääniä Festivaalin ilmoitettua että festari on taputeltu, jäi Äänekoskelle ison tapahtuman kokoinen aukko. Se on todellinen harmi, sillä festari oli hieno. Keikkakalenteria tutkaillessa tämä kesäkuun viimeinen viikonloppu iskee hyvää saumaan, sillä seutukunnalla ei ole suuria tapahtumia, Matti Leppänen hymyilee. 

Esiintyjäkattaus on ysäriperheelle taatusti mieluinen. Lauantain pääesiintyjäksi on kiinnitetty Portion Boys ja Oku Luukkainen saa pukea jälleen kerran päällensä Urho -paidan. Isolle yleisölle Portion Boys tuli tutuksi viimeistään Uuden Musiikin kilpailuista – Euroviisikarsinnan kakkosija on hieno saavutus. Tiukkaan jäänyt korvamato ”Vauhti kiihtyy” kuullaan varmasti Asemakadun sykkeessä. 

– Portion Boysin kiinnitys oli itselleni huippujuttu ja samalla taloudellisesti iso satsaus. Uskon kuitenkin, että bändi vetää porukkaa todella paljon myös Suolahteen, sillä se on saanut esiintyä täysille saleille ympäri Suomen. Tällaiseen yrittäjävetoiseen tapahtumaan liittyy aina riskejä, ja niitä on vaan otettava, Leppänen laskee. 

Perjantain neljästä esiintyjästä Leppänen paljastaa Basic Elementin ja Dj Tonyn. Hän haluaa pitää salamyhkäisyyden verhoa vain hiukan raollaan.

– KuusYsäreiden somessa voi käydä arvaamassa mitkä ovat viikonlopun viisi muuta artistia, jotka kapuavat Viljoksen kupeelle pystytettävälle lavalle. Oikein tai parhaiten arvaaville on jaossa lippupaketteja, Leppänen yllyttää. 

Leppänen tietää jo vanhastaan, että ennakkolippukauppa alkaa käydä kuumana. Tänä vuonna myynnissä on yksittäisiä iltalippuja sekä festaripasseja jotka oikeuttavat molempiin iltoihin. Leppänen odottaa paikalle 4000-5000 ysärimusiikin ystävää.

– Myyntiin tulee myös tuttuja VIP-lippuja, Leppänen vinkkaa. 

Aina positiivinen Leppänen näkee asiassa pienen ongelman. Sääherran kanssa on hänellä hyvät välit tai mojovaa tuuria, sillä Kuusysäreitä ollaan saatu viettää tähän asti loistavan sään vallitessa. 

– Itseasiassa käännän ongelman positiiviseksi: nyt vain jännittää, tuleeko porukkaa niin paljon paikalle, että  festariareena käy pieneksi. Olen jo piirrellyt paperille kuinka lavan sijoitetaan jotta saadaan kaikki halukkaat mukaan. 

KuusYsäreillä on jo takanaan historiaa. Yhteen hiileen puhaltava ysäriperhe tietää sen ja odottaa tapahtumaa innolla. Nyt voi laittaa kalenteriin merkinnän ja lukita viikonloppu Suolahteen. 

– Suolahteen suunnistaa ysärijyystäjiä ympäri Suomen, joten tapahtuma tuo myös mukanaan elinvoimaa paikallisiin yrityksiin sekä majoituspalveluihin, Matti Leppänen muistuttaa.

KuusYsärit Suolahdessa 30.6.-1.7. 

Kuvia menneiltä vuosilta:

Vastaa

  1. Bilettäjä sanoo:

    Onneks Leppänen järjestää meille ysärin ihmisille sitä, mitä myö tarvitaan ja halutaan kuunnella, kun muilla ei tunnu halua ja kiinnostusta olevan.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy