ÄKS

Veden keittokehotus jatkuu Äänekosken Mämmen vesihuolto-osuuskunnan alueella – Shokkikloorauksen aiheuttama veden käyttökielto on päättynyt

26.10.2023 20:24
Kaikki ruoka- ja juomavesi keitettävä ennen käyttöä vähintään viiden minuutin ajan Mämmen vesiosuuskunnan alueella.

Jyväskylän seudun ympäristöterveys tiedottaa: Vettä tulee edelleen keittää koko Mämmen vesihuolto-osuuskunnan alueella vähintään 5 minuuttia ennen veden käyttöä ruoka- ja juomavetenä. Keittämätöntä vettä voi käyttää astioiden ja pyykin pesuun sekä peseytymiseen.

 

Mämmen vesihuolto-osuuskunnan alueella on tehty verkoston korjausta ja kloorausta putkirikon seurauksena. Kartan osoittamalla alueella shokkiklooraus ja veden käyttökielto ovat päättyneet. Veden kloorausta jatketaan Mämmentien 11-155 ja Salmentien sekä Piipputien alueella pienellä pitoisuudella toistaiseksi. Vedessä voi havaita kloorin hajua tai makua. Klooripitoinen vesi voi aiheuttaa herkkäihoisille samantyyppisiä iho- ja silmäoireita kuin kloorattu uimavesi. Klooraus voi irrottaa verkostosta rauta- ja mangaanisakkoja. Sakkaista tai värillistä vettä ei tule käyttää. Vettä juoksuttamalla vesi yleensä kirkastuu.

Varavedenjakelu on järjestetty Mämmensalmen SEO-huoltoaseman piha-alueelle, osoitteeseen Ouluntie 468. Vedenhakuun tulee varautua omilla puhtailla astioilla.

Ensimmäisten näytteiden alustavien tutkimustuloksien mukaan veden laadussa ei havaittu heikentymistä, lopulliset tulokset valmistuvat maanantaihin 30.10.2023 mennessä. Ympäristöterveys ottaa seurantanäytteitä 27.10.2023. Vesinäytteiden tuloksista tiedotetaan maanantaina.

Veden käyttöohjeita keittokehotuksen aikana

Juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään 5 minuutin ajan.Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Vedenkäyttöohjeet keittokehotuksen ollessa voimassa:

– Keitä vettä 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.

– Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

– Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

– Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.

– Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti.

– Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy